Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStatisticiRomanii mai degraba ar face donatii decat voluntariat pentru ONG
 

Romanii mai degraba ar face donatii decat voluntariat pentru ONG

 

Romanii mai degraba ar face donatii decat voluntariat pentru ONG96,3% dintre cetatenii romana prefera sa faca donatii, comparativ cu doar 3,7% dintre cei chestionati care ar prefera sa lucreze voluntari in beneficiul comunitatii alaturi de un ONG.  Dintre cei ce prefera sa faca donatii, 52% au ales prima optiune biserica.

Barometrul Liderilor ONG a aratat ca majoritatea organizatiilor neguvernamentale (90%) lucreaza cu voluntari, declarand ca un au probleme din punctul de vedere al atragerii de voluntari in organizatii si peste jumatate considera ca numarul de voluntari implicati in mod constant in activitatea organizatiei raportat la nevoile organizatiei este suficient.

Totusi, concluzia este ca voluntariatul ramane in continuare o resursa insuficient si inefcient promovata si exploatata.

48% dintre respondenti cunosc faptul ca sistemul fiscal le permite directionarea a 2% din impozitul pe venitul anual catre organizatiile neguvernamentale, dar doar 17% au completat un ONG in declaratia de la fisc. Aceasta redirectionare a impozitului a determinat directionarea a peste 57 milioane de euro in anii fiscali 2004-2008.

Un roman din patru face parte dintr-o organizatie neguvernamentala, iar numarul anagajatilor cu carte de munca in mediul neguvernamental din Romania este de circa 90.000, mai sustine cercetarea ale carei concluzii au fost facute publice de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).

In ciuda unei dinamici impresionante a sectorului neguvernamental in Romania - in momentul de fata sunt inregistrate in Romania peste 62.000 de organizatii, peste 21.000 de organizatii fiind active - organizatiile neguvernamentale raman un actor destul de putin vizibil si cunoscut in peisajul public autohton.

Increderea publica in ONG are un trend ascendent lent dar constant. Sondajele de opinie realizate in diferite momente, de-a lungul a mai mult de un deceniu, indica un trend ascendent (lent, dar constant) al imaginii publice a sectorului neguvernamental. Conform datelor din martie 2010, 32% dintre romani au multa sau foarte multa incredere in ONG-uri.

sursa foto: crucearosie.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Starea planetei conform Raportului Planeta Vie 2010

Femeile doneaza mai mult decat barbatii

Donatiile din Statele Unite

Comunitate imparte.ro
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: