Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStatisticiNumarul cazurilor de cancer s-a inmultit la nivel mondial
 

Numarul cazurilor de cancer s-a inmultit la nivel mondial

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia asupra cresterii numarului de cazuri de cancer inregistrate la nivel mondial, cat si asupra majorarii numarului de decese provocate de aceste boli.

Astfel, conform datelor furnizate de OMS, in Numarul cazurilor de cancer2012 s-au inregistrat 14,1 milioane de noi cazuri de cancer si 8,2 milioane de decese cauzate de bolile canceroase, cu 11%, respectiv 8,4% mai multe decat in 2008.

Cat despre tipurile de cancer diagnosticate, cele mai frecvente sunt cancerul pulmonar (1,8 milioane cazuri), mamar (1,7 milioane) si colorectal (1,4 milioane). In plus, cel mai adesea conduc la deces cancerul pulmonar (1,6 milioane decese), cancerul hepatic (800.000 decese) si cel gastric (700.000 decese).

Potrivit OMS, numarul de cazuri de cancer la san s-a majorat cu 20% din 2008 pana in 2012, mortalitatea crescand cu 14%. Anual, 1,7 milioane de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar.

Majoritatea noilor cazuri de cancer (56,8%), cat si cele mai multe decese provocate de aceste boli (64%) in 2012 au fost inregistrate in tarile slab dezvoltate.

Estimarile privind evolutia incidentei cancerului in randul populatiei mondiale sugereaza o crestere cu 19,3 milioane de noi cazuri de cancer anual pana in 2025, determinata de imbatranirea populatiei si de cresterea demografica.

sursa foto: metrolic.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Statistici pentru cancerul pulmonar

Statistici despre incidenta cancerului la copii

Statistici despre cancerul la san

500 de copii si tineri, diagnosticati cu cancer in fiecare an in Romania

Comunitate imparte.ro
 

Comunitate

8 zi(le) in urma
Ionescu Daniela a deschis o noua discutie "Ajutor" in categoria "Cereri donatii":
Buna va rog sa ma ajutati si pe mine am doi copii de2 si1 an va rog din suflet navem mancare navem
8 zi(le) in urma
Andreiu Cristina a scris un comentariu in cadrul sondajului initiat de Imparte.ro
Imi place sa dac măști vieneze sa pictez tablouri sa fac bijuterii handmade sau decorative si as vrea sa obțin venituri dar daca s-ar dovedi a fi cu profit as fi dispusă ca sa ajut din acest venit si celelalte persoane nevoiașe

Retele sociale:

Abonare newsletter: