Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStatisticiJocuri care combat depresia si saracia: 44% din jucatori s-au vindecat complet de depresie
 

Jocuri care combat depresia si saracia: 44% din jucatori s-au vindecat complet de depresie

 

Cele mai multe jocuri video sunt create doar pentru distractia jucatorului, dar unele jocuri au fost dezvoltate pentru un scop nobil. Afla ce jocuri combat depresia si saracia.

De multe ori, efectele pozitive ale jocurilor video sunt secundare si nu au fost luate in seama la dezvoltarea jocului. Exista insa mai multe exceptii notabile, incepand cu Sparx, ce a inregistrat rezultate excelente: 44% din jucatori s-au vindecat complet de depresie.

Sparx, jocul ce trateaza depresia

Dezvoltat in Noua Zeelanda, la Universitatea din Auckland, Sparx a fost creat special pentru tinerii predispusi depresiei. Jocul 3D utilizeaza o lume fantasy si o coloana sonora creata special pentru a ajuta adolescentii sa invete singuri terapii comportamentale ce ii ajuta in lupta cu depresia.

Jocul este in continuare in dezvoltare, iar studiile efectuate cu grupe de proba au aratat ca 44% dintre adolescentii si tinerii ce au jucat timp de 3 luni cel putin 4 din cele 7 stadii ale jocului au invins complet depresia, inregistrand progrese mai bune decat un grup de proba ce a fost supus consilierii psihologice clasice in aceeasi perioada.

Grumpy Goats, jocul ce combate saracia

Jocul Grumpy Goats, dezvoltat de World Vision si disponibil in reteaua sociala Facebook, are ca scop ajutorarea familiilor din tarile sarace, potrivit SemneleTimpului.ro.

Clona de Angry Birds ofera jucatorilor optiunea de a cumpara diverse upgrade-uri sau de a dona direct bani pentru combaterea saraciei. Cu fiecare 75 dolari stransi din incasarile jocului, este achizitionata o capra de lapte, donata unei familii sarace dintr-o zona defavorizata.

FreeRice, jocul ce hraneste oamenii sarmani

World Food Programme a dezvoltat un joc cu acelasi scop, insa jucatorii pot oferi hrana oamenilor sarmani prin simplul fapt ca joaca, fara donatii suplimentare.

Jocul FreeRice poate fi unealta excelenta pentru perfectionarea cunostintelor de limba engleza, franceza, italiana, spaniola si germana, dar si de a ajuta oamenii sarmani in acelasi timp. Alte jocuri de pe FreeRice.com includ probleme simple de algebra sau teste de cunostinte generale.

Jucatorul are de ales raspunsul corect dintre cele 4 variante disponibile, iar daca acesta este corect, sunt donate pe loc 10 boabe de orez. Astfel, in numai 5 minute de joc, poti oferi o masa unui om sarman dintr-o tara saraca.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Topul saraciei in Uniunea Europeana

Topul celor mai caritabile tari din lume

Comunitate imparte.ro
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: