Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStatisticiIn Romania sunt angajate cele mai putine persoane cu dizabilitati din Europa
 

In Romania sunt angajate cele mai putine persoane cu dizabilitati din Europa

 

In Romania sunt angajate cele mai putine persoane cu dizabilitati din Europa In Romania doar 4,2 la suta dintre persoanele cu dizabilitati au un loc de munca, cifra care claseaza tara nostra pe ultimul loc in Uniunea Europeana, se arata in raportul realizat de Fundatia "Pentru Voi" si Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Daca la nivelul Uniunii Europene, nivelul de ocupare a fortei de munca de catre persoanele cu dizabilitati este de 50 la suta, in Romania doar 4,2 la suta din totalul persoanelor cu dizabilitati aveau un loc de munca la 31 martie 2010. Conform datelor statistice ale Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap: din 681.558 persoane cu dizabilitati, doar 28.826 erau angajate in munca.

In domeniul dizabilitatii intelectuale, situatia este catastrofala, mai putin de unu la suta din persoanele cu aceasta dizabilitate avand un loc de munca, adica 977 persoane. Din numarul total de persoane cu dizabilitati angajate in munca, doar trei la suta sunt persoane cu dizabilitate intelectuala si doar cinci la suta cu dizabilitate psihica.

Din totalul celor 28.826 persoane cu dizabilitati angajate in munca in Romania, doar 1.470 sunt angajate in unitati protejate, adica doar 5,1%. Acolo unde legea acorda cele mai mari facilitati si anume la unitatile protejate lucreaza doar 5% din numarul total al persoanelor cu dizabilitati angajate... citeste statistica completa pe Ziare.com

sursa foto: 3.bp.blogspot.com

Raportul realizat de Fundaţia "Pentru Voi" şi Institutul pentru Politici Publice (IPP) arată că la patru ani după adoptarea unor prevederi legislative care să faciliteze integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizablităţi, România se situează, alături de Bulgaria, pe ultimul loc în UE în domeniul angajării în muncă a acestei categorii sociale.t
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Statistici pe timp de criza

Satisfactia muncii este mai mare in zona voluntariatului

Romanii mai degraba ar face donatii decat voluntariat pentru ONG

Romania pe piata fortei de munca

Rata saraciei in Romania

Comunitate imparte.ro
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: