Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStatistici37% din mame nu merg la control in timpul sarcinii
 

37% din mame nu merg la control in timpul sarcinii

 

Cel mai nou studiu efectuat de Organizatia Salvati Copiii International arata ca este nevoie de mai multa implicare la nivel global pentru a spori sansele de supravietuire a nou-nascutilor.

Mortalitatea perinatala este influentata de greutatea mica la nastere si de anomaliile congenitale, nou-nascutii cu o greutate mai mica de 2.500 de grame prezentand un risc mai mare de deces.

Factorii mortalitatii nou-nascutilor

Greutatea mica la nastere a copiilor este data de mai multi factori: malnutritia sau starea precara de sanatate a mamei, lipsa controalelor prenatale si a planificarii familiale.

37% dintre mame nu au fost la niciun control in timpul sarcinii

Conform ultimului studiu efectuat de Salvati Copiii Romania in judetele in care se desfasoara programul ''Fiecare copil conteaza'' din acest an (Iasi, Vaslui, Botosani, Neamt, Suceava), realizat pe un esantion de 200 de respondenti, 37% dintre mame afirma ca nu au fost la niciun control ginecologic in timpul sarcinii, iar aproximativ 36% dintre mame au nascut primul copil inainte sa implineasca 18 ani, iar varsta medie a mamei la nastere este de 18 ani, cu mult sub media din populatia generala.

''Desi eforturile globale de reducere a mortalitatii infantile sunt sustinute, iar din 2000 in 2010 mortalitatea nou-nascutilor a scazut de la 3,7 milioane la 3,1 milioane anual, trebuie sa ne asiguram ca ne concentram eforturile pe momentul din viata in care mor copiii. Acesta este, in mod socant, exact la venirea lor pe lume'', a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Programul “Fiecare copil conteaza”

Pentru a preintampina factorii de risc in mortalitatea nou-nascutilor, in Romania, programul ''Fiecare copil conteaza'' are ca focus educarea si informarea gravidelor si a mamelor din comunitati cu o rata mare a mortalitatii infantile, dar si dotarea cu echipamente medicale a maternitatilor.

Donatiile de anul acesta, in valoare de 172.500 lei, au fost facute maternitatii Cantacuzino din Bucuresti si maternitatii din Adjud, judetul Vrancea.

Un numar de 60 de autori si 90 de colaboratori au muncit timp de 3 ani pentru a analiza cauzele mortii nou-nascutilor la nivel global si pentru a identifica pasii care trebuie urmati pentru a accelera progresul in reducerea ratei mortalitatii in randul acestora. 

Sursa: Agerpres.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roo mamica
coemntarii
Dar se intreaba cineva de ce costurile pt o femeie insarcinata sant atat de mari??acum ceva ani analizele gravidelor erau gratuite,acum sant tratate ca niste vite!Ai banutul ai parte de atentie...altfel risti sa te trateze ca pe un animal....La nastere au niste cereri banesti peste limita societatii de azi,cum sa mearga o graviduta dragi mei la control daca au salarii de mizerie??
Adaugat de: mamica la data de 2-July-2012, 16:18
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Un singur copil colecteaza 2,47 kg DEEE

Statistici globale privind sanatatea mamelor in lume conform Salvati Copii

Peste 100 de milioane de copii din lume muncesc in conditii periculoase

Drepturile copiilor institutionalizati

De ce Fiecare copil conteaza?

Comunitate imparte.ro
 

Comunitate

6 zi(le) in urma
B126 a scris un comentariu la profilul lui Catalina Vlasceanu :
Buna ziua, aveți un nr. de telefon?
4 saptamana(ni) in urma
Cornelia Predoiu a scris un comentariu la profilul lui Cornelia Predoiu :
Da, am dat canapeaua.

Retele sociale:

Abonare newsletter: