Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovesti despre copiiSustinerea familiei
 

Sustinerea familiei

 

Fundatia Copiii Impotriva Intunericului functioneaza din anul 1997 si adaposteste 23 de copii abandonati si orfani cu virsta intre 2 ani si 8 luni si 17 ani, acesti copiii frecventeaza cursurile scoli si gradinita din Com. Domnesti. O mica parte din acest grup de copii sunt cu probleme mintale usoare dar destul de vizibile in comportament.

Povestea familiei Liviu si Mihaela Guias

In comuna Domnesti din judetul Ilfov, o familie de romani adevarati, Liviu si Mihaela Guias, au facut adevarate minuni. Asta pentru ca, desi nu sunt oameni bogati, desi muncesc din greu de dimineata pana seara, au un crez comun: salvarea a cat mai multe suflete de copii orfani din Ilfov; si au reusit sa salveze 23 de suflete. In vreme ce parinti iresponsabili isi abandoneaza copii, nu se ingrijesc de ei, familia Guias, nestiuta de mass-media intrucat nu-i cheama Tiriac, ne demonstreaza ca Romania are o sansa, ca oamenii adevarati sunt printre noi, insa trebuie sa ne oprim sa avem timp sa-i cunoastem si neaparat sa-i ajutam.

Spun asta pentru ca, desi cei doi soti au infiintat Fundatia Copiii Impotriva Intunericului totusi, niciodata Guvernul nu a avut ochi sa-i ajute, iar Tariceanu a avut grija ca in perioada 2007 - 2008 sa retraga dreptul celor 23 de copii la incasarea mizerei alocatii de 40 de lei lunar, apreciind ca aceste suflete nu merita uriasa suma decontata de statul roman in schimbul propriei impotente sa ofere protectie sociala acestor copii defavorizati.

Fiecare copil in parte are trista lui poveste pe care numai uni dintre ei o stiu. In aceasta Casa de Copii unde locuiesc ei sunt ca intr-o familie nu exista reguli, dar in sufletul lor ceva este lipsa.

Articol realizat de:

Cristina Nae Cristina Nae
1 articole postate
Publica din: 2012-02-23
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: