Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovesti despre batraniSertarul
 

Sertarul

 

Cand inca mai stateam in cel mai frumos loc de pe pamant, imi placea sa ma duc in fiecare zi in piata, aflata la cateva minute distanta de casa, mai ales inainte de vreo sarbatoare importanta, si de mai multe ori pe zi. “Uitam” sa cumpar cate o legatura de patrunjel, luam doar 5 oua in loc de 10, doar ca sa ma mai duc o data.

Ajunsesem sa cunosc fiecare vanzatoare de acolo si cu mai bine de jumatate puteam sa port o conversatie de minim 5 minute. De aceea orice “excursie” la piata pentru mine dura mai bine de 2 ore. Dar era una dintre activitatile mele preferate.

Intr-o iarna, cu o zi inainte de Craciun, trebuia sa cumpar bors. Si cum borsul acela cu gust artificial de la plic imi aducea aminte de orangina din perioada comunista, am cautat tarani care vand bors cat de cat natural. Evident ca era tarziu si numai bors nu mai gaseam.

 

Solutia mea salvatoare a fost o batrana care mai avea 5 sticle de bors, aproape inghetat. Am cumparat o sticla; mi s-a facut mila. Am mai cumparat o sticla. De fapt orice ciorba e buna si daca e puutin mai acra. Avea mainile inghetate, si noduroase, asa cum imi aminteam eu ca le aveau si bunicii mei care ma invatau sa merg pe bicicleta in parcul Bazilescu.

De la bors, ma duc la covrigi. Din aceia pusi pe sfaoara, cu mac, fierbinti. Doi pentru mine si doi pentru batrana cu bors. Ii dau covrigii, mai iau si a treia sticla de bors. O iau incet spre casa, cu 3 sticle de bors cat pentru toate ciorbele din urmatoarele 2 luni si 2 covrigi aproape reci.

Ma gandesc ca poate o sa stea in piata pana vinde tot si e Ajunul Craciunului... Asa ca ma intorc, mai iau borsul care ramasese (ajung la sticla cu numarul 5 – deja am facu provizia pentru o iarna intreaga), ii dau perechea mea de manusi (si asa nu puteam sa tin bine sticlele de bors cu manusi) si plec.

De atunci vorbimd e fiecare data cand ne vedem, mai ales sambata dimineata. Mai mult de cele 5 minute cat se desfasoara o conversatie de obicei cu “oamenii mei” din piata. Si tot de atunci mi-am facut, in camara, un sertar special de depozitare: Sertarul pentru sticle de bors.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roInduiosatoare
coemntarii
Mununata poveste:D Ma regasesc in aceste cuvinte atat de frumos spuse. Nu doar ca aveti suflet bun dar parca si un aer usor poetic:) Numai bine!
Adaugat de: sohodoll la data de 27-October-2011, 16:17
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Postasul de Craciun

Batrani pe strada

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: