Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea meaSavista din satul copilariei mele
 

Savista din satul copilariei mele

 

Savista din satul copilariei mele

Mai mult ca sigur fiecare sat isi are Nebunul sau. Savista din satul copilariei mele este Marita. Nu, nu e vorba de o femeie. Marita e un domn la vreo 40 de ani. De origine din partile Vasluiului, cu o lunga istorie prin satul vrancean, fara sa fie ruda cu nimeni de acolo. Cand merge, arunca picioarele cu strasnicie, in nadejdea de a le infige mai zdravan in pamant si a calca mai cu putere. In zadar. Mersu-i leganat da in vileag vreun defect din nastere.

Cu parul blond roscovan si asprimea trupului necizelat, Marita aduce a rus. Clopotarul satului il tine pe langa casa, sa-l ajute la treburile gospodaresti. Are odaita lui, intunecoasa si fara vreo soba care iarna sa sufle caldura asupra-i, un vechi chiler nefolosit. Cand e vremea buna, Marita sade la poarta, se ciorovaieste cu toti copiii din sat si primeste pomana trecatorilor milosi...

Si din pomana data, imparte cu toti. Intr-o zi, stand sfios pe un colt al bancii de la poarta casei, manca lacom dintr-o ceapa, un codru de paine si cateva bucati de slana, toate intinse maiestuos pe o bucata de hartie. Dar nu manca singur. Un dumicat el, unul catelul, flamand si el.

Soseste cu galagie mare, mereu impingand un carut de copii, cu o scandura in loc de cadru, pe care are cu grija asezate fotografii si flori. Gagaie ceva cu glasul lui aspru, speriat. Nu-l baga in seama nimeni, lumea il stie de nebun. Insa vorba lui, repetata, fara sa devina banala, e plina de insemnatate: "Vezi ce-i omul?"

Sursa foto: e-thor-carlson-fine-art.com


Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro



mda
coemntarii
se pare ca uneori chiar e frumos sa fi "nebun" :)
Adaugat de: la data de 28-July-2010, 11:21
linie gri
 
Ce-i omul?
coemntarii
Chiar, ce inseamna sa fii om? E de ajuns sa existi si atat?
Adaugat de: MihneaBogdan la data de 28-July-2010, 17:06
linie gri
 
Buchet de fapte si simtiri
coemntarii
@ Simona: Da, nebunia poate ascunde frumusete si intelepciune. Trebuie doar sa avem rabdarea sa o vedem. @ Mihnea: Pe omul din noi il cladim zi de zi. Cu fiecare pas, cuvant si actiune.
Adaugat de: AncaAlina la data de 28-July-2010, 17:13
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fetita de 6 ani din Sibiu

Costel din Piata Victoriei

Batrani pe strada

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: