Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea familiei melePungile de gunoi
 

Pungile de gunoi

 

Chestia asta cu generozitatea ma obsedeaza de ceva vreme. O posibila cauza ar putea fi criza, faptul ca trecem printr-o perioada mai dificila ma face sa ma gandesc mai mult la asta, nu stiu daca e o constatare personala sau o realitate dar parca sunt mai multi cersetori pe strada, de toate categoriile, copii, mame cu copii mici, tineri fara picioare sau fara o mana, batrani cu aer de profesor universitar care cersesc la semafor, femei batrane care intind mana cand iesi din magazin.

La mine la bloc exista o ghena de gunoi verde, din aia pe roti si are un acoperis culisant dar care e tot timpul deschisa. Obisnuiesc sa pun gunoiul acolo mai ales dimineata cand plec la serviciu.

 

De ceva vreme de fiecare data cand ma indrept spre acea ghena gasesc un batran care colecteaza resturile de mancare. Are un bat lung cu care cotrobaie prin tot ce e acolo si in momentul in care a gasit ceva aduce la suprafata si apoi o ia cu mana, o curata de resturi si o pune in punga lui. Si ajunge sa stranga o punga destul de mare cu resturi.

De fiecare data cand ajung sa las pungile mele ma incearca sentimente de jena, de tristete, de razvratire ca acel batran trebuie sa faca acel lucru. Cum sa-l ajut? Spunandu-i ca mai am ceva resturi prin gunoiul meu prospat adus? E jenant! Sa-i dau niste bani?

Dar el nu cerseste, el isi cauta de mancare prin ghena. Am gasit totusi o solutie: cand imi ramane mancare sau obiecte pe care nu le mai folosesc (incaltari, obiecte din casa de prisos) le pun intr-o punga curata si le las langa ghena, fara bilet, nu e nevoie, caci invariabil in cateva minute dispare.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roNonvaloarea la loc de cinste -Romania azi
coemntarii
Ai observat perfect. Din pacate asta e lumea in care traim.Romania 2010!! Multe povesti triste si fara speranta. Si de cealalta parte a baricadei multe nonvalori "imbracate in aur". S-a rasturnat scara de valori. Acum fotbalistii si fotomodelele sunt " oamenii de succes ....." ai tristei noastre societati ........Probabil ca batrinelul de care povesteai are mai multa demnitate decit toti acestia la un loc !! Probabil ca nu vrea sa deranjeze pe nimeni, probabil ca nu i se pare normal sa tot astepte si sa tot ceara ...Dar un banut oferit sau ceva de mincare, nu cred ca ar fi refuzat .
Adaugat de: gvoichita la data de 19-October-2010, 14:01
linie gri
 
spunem stop indiferentei
coemntarii
Intradevar este trist ca de cele mai multe ori ramanem insensibili..dar putem sa ajutam si daca punem langa ghena in saci lucruri care nu ne mai sunt necesare si folositoare...ex vazut in Germania...incepand de la haine, incaltamite si chiar mancare...unde ajung sau cine le va folosi..cred ca nu mai conteaza..ci doar ca si acest gest se numeste binele facut fara a astepta multumiri..Dumnezeu le vede pe toate...fiti mai buni si mai umani..!
Adaugat de: caryna1969 la data de 11-May-2015, 13:08
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Sertarul

Batrani pe strada

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: