Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea meaPrin ce am trecut cand am trecut prin Bulgaria
 

Prin ce am trecut cand am trecut prin Bulgaria

 

De Revelion se intampla asta. Veneam din Atena si m-au prins zapezile la Russe Giurgiu la punctul de granita unde era o coada absolut uriasa formata nu numai din autoturisme ci si din mastodonti pe care scria TIR. Era de stat cu ZILELE pentru ca lucrurile avansau greu (cam cu jumate de metru pe ora si pana la punctul de control era o coada kilometrica) si era foarte frig afara iar in masina trebuia sa tin motorul pornit. Cum il opream, in cinci secunde era frig afara.

Nu-mi mai simteam picioarele si picam de oboseala pentru ca dormeam cate jumatate de ora pana cand eram trezit de un claxon din spate si trebuia sa mai inaintez cu un centimetru. Mi s-a facut rau la un moment dat de atata oboseala dar am rezistat. Muscam din volan ca sa nu lesin de oboseala. Unul din soferii dintr-un TIR, un turc, il chema Alper Kok, dupa cum am aflat ceva mai tarziu, m-a vazut si mi-a facut semn ca imi aduce ceva. Cafea calda turceasca si un televizor mic cat o palma.

M-am uitat la filme bulgaresti pana cand mi-au iesit pe nas dar i-am ramas recunoscator lui Alper pentru ca mi-a usurat asteptarea. Cand am trecut granita, aveam ceva cunostinte de limba bulgara. Stiam cateva formule de salut si unele injuraturi pe care nu le-am practicat atunci cand vamesii mi-au cerut pasaportul dupa 12 ore de stat la coada. De atunci, beau cafea turceasca cu mare placere si stiu ca bunatatea nu are tara.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Suntem un popor de supravietuitori

Intelepciunea vine odata cu varsta

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: