Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevarateExperienteO seara calda de vara
 

O seara calda de vara

 

Furtuni de nisip, adieri molcome ale vantului, si eu mergand incet spre casa. Am avut o zi buna, insa caldura de afara mi-a luat zambetul de pe fata dupa primele 5 minute. Nu-mi doream decat sa ajung mai repede acasa. Mi-am adunat toate puterile si am razbit mai departe.

Se intunecase afara, insa gradele din termometru se simteau la fel de puternic. Ajunsa intr-un final acasa, mi-am pregatit ceva usor de mancare (de mai mult de o saptamana imi rezervam ca masa de seara cateva verdeturi si legume proaspete si un cocktail de ceai de menta cu lamaie) si m-am asezat la televizor. Nenumarate stiri de peste tot, zumzete, tropaiala de pe casa scarii, si prin gandurile mele zburau mofturi cu ce mi-ar fi placut sa fac in acel moment. Poate sa imi vizitez vechia prietena, sa citesc o carte, sa ma duc la o piesa de teatru sau sa-mi cumpar acea pereche de pantofi pe care o urmaresc de ceva zile.

Se facuse deja tarziu, era din ce in ce mai liniste. Se auzeau greierii. Ei completau tabloul unei seri calde de vara. Am iesit pe balcon. Parca simteam nevoia sa inspir aerul acela de seara de vara. Privesc cerul si apoi privesc in jos. Pe casa scarii era o doamna care dormea, cu o caciula in cap si acoperita cu o patura. Ii era frig pentru ca dormea pe ciment.

A fost cutremurator. Pentru o clipa m-am pus in locul ei. Diferenta dintre mine si ea era imensa, ca de la cer la pamant. Ea nu avea vise, doar gandurile zilei de maine. Dormea sub cerul liber, nu avea nicio prietena veche pe care sa o viziteze, nu citea nicio carte, nu putea sa mearga la o piesa de teatru si nici sa isi cumpere o pereche de pantofi. In schimb, ea dormea langa bagajul ei, sperand ca ziua de maine sa fie mai buna...

 

Sursa foto: www.debsite.smartemail.co.uk

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: