Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea familiei meleIntelepciunea vine odata cu varsta
 

Intelepciunea vine odata cu varsta

 

Ar putea fi o discutie de cateva minute sau ar putea sa dureze o zi intreaga. Se spune ca intelepciunea vine odata cu varsta...Si, s-ar putea sa existe o doza de adevar in povetele batranesti.

Am citit de curand un articol despre intelepciune, si era denumita “abilitatea de a folosi inteligenta pentru bunastare sociala”. Ma intreb cati dintre noi am respectat aceasta definitie, chair si pe o perioada scurta de timp...

Insa, sunt multi cei care incearca sa-si gaseasca un rost in lume, sa depaseasca momentul critic in care se afla. Dar nimeni nu-i observa. Chiar si intr-o dimineata obisnuita, in drumul spre serviciu, nimeni nu-i vede. Am observat ceva destul de ciudat. Oamenii sunt familiari cu locurile in care traiesc, cunosc “obiceiurile locului” si oamenii din imprejurimi.

Si, este foarte posibil, chiar si intr-un oras mare, sa te intalnesti cu persoane cunoascute, dragi tie: prieteni, fosti colegi de facultate, persoane care-ti par foarte cunoscute, dar nu stii unde le-ai mai vazut, colegi de serviciu, etc.

Locuiesc de ceva vreme intr-o zona destul de aglomerata a Bucurestiului, si am inceput sa invat locurile unde oamenii strazii, persoanele sarace, bolnave si prafuite isi duc viata. M-a intalnesc cu ele in fiecare zi. Si in timp ce trec pe langa ele, ma gandesc “Oare ce as putea sa fac pentru ele? De ce nu le ajuta nimeni? E bine ca macar acum a trecut iarna, si o sa se mai incalzeasca afara...”. Am o gramada de idei pentru a-i ajuta, dar poate imi lipseste un punct de plecare.

O sa incerc sa iau legatura cu autoritatile pentru a vedea ce putem face pentru ei….Sigur am pe acasa haine si obiecte pe care nu le mai folosesc. Maine pregatesc un pachet si il voi da unei persoane sarace din cartierul meu.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roMare adevar
coemntarii
Mi-a placut povestioara ta. Mare adevar !Bine punctat ! Asa e, intelepciunea vine odata cu virsta si cu experientele traite, de-a lungul timpului ! Nu gindesti la 20 de ani cum vei gindi la 40 !Una sunt visele si sperantele de la tinerete si alta realitatea de mai tirziu! Daca ar gindi mai multi ca tine, lumea ar fi mai frumoasa! Bravo, un exemplu bun de urmat ! Totusi cu o floare nu se face primavara ! Cred ca autoritatile locale ar trebui sa se implice mai mult in detectarea si ajutorarea acestor " oameni ai strazii", care intradevar sunt in bataia vintului ....
Adaugat de: gvoichita la data de 21-October-2010, 15:10
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Suntem un popor de supravietuitori

Sunt un supravietuitor

Despre salvare

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: