Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevarateExperienteImplicarea sociala la romani
 

Implicarea sociala la romani

 

Pe acest site apar zi de zi anunturi, oamenii ofera mai usor o haina sau orice alt obiect material de care probabil oricum vroiau sa scape, decat sa se opreasca pe strada si sa ridice un om de jos, sau sa dea un telefon la salvare. E adevarat ca si aceste gesturi conteaza, nu sunt de neglijat. De ce spun toate astea?

Chiar aseara am trecut printr-un astfel de Responsabilitate socialamoment care m-a edificat in convingerea mea, privind nepasarea si neimplicarea oamenilor. Un om era cazut jos, chiar langa cladirea in care locuiesc si asa cum am inteles de la vecini, zacea acolo de ceva timp, nimeni nu il intreba daca e bine sau daca are nevoie de ajutor. Eu impreuna cu inca o persoana am sunat la ambulanta si am astepta jumatate de ora sa vina.

Ideea din toata povestea este ca noi oamenii, ar trebui sa dam dovada de mai multa compasiune pentru cei din jur si sa judecam mai putin aparenta: e beat de aia a cazut, e om al strazii - de ce sa ma murdaresc, lasa ca o sa-l ajute altcineva, de ce sa fiu eu, sunt prea ocupat cu problemele mele ca sa ma opresc etc.

Cred ca nu este nevoie sa fim super eroi ca sa dam o mana de ajutor persoanelor din jurul nostru, gesturile mici se transforma gradat in fapte mari, care, desi nu credem, pot schimba cursul lucrurilor.

Consider ca prin exemplele pe care le dam prin actiunile noastre, putem schimba opinia oamenilor si ca acestia cu timpul se vor implica mai mult social, pentru ajutorarea semenilor.
Noi nu-i putem forta pe altii sa se comporte intr-un anumit fel, dar le putem arata prin exemplul personal ca se poate si altfel si chiar sa le creem speranta, ca lumea poate sa se transforme intr-un loc mai bun.

Va doresc mult success in a deveni exemple pozitive pentru ceilalti.

Articol realizat de:

Cristina Radu Cristina Radu
1 articole postate
Publica din: 2013-08-26
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Povestea medicului care le reda copiilor o sansa la o viata normala

Povestea induiosatoare a batranului care ar fi dat orice pentru a-si salva cainele

O batranica doarme de 85 de zile langa sectia de Terapie Intensiva de frica sa nu-si piarda fiica

Batrani pe strada

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: