Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovesti despre copiiFundatia din India care hraneste 1 3 milioane de copii
 

Fundatia din India care hraneste 1,3 milioane de copii

 

donatiiFundatia Akshaya Patra a schimbat viata a milioane de copii din India. Creata in anul 2000 la initiativa lui A.C Bhaktivedanta, fundatia are ca scop reducerea abandonului scolar din India din cauza foametei.

La inceput, fundatia a demarat programul meselor de pranz in 5 scoli, doar 1.500 de copii beneficiind atunci de aceasta binevenita campanie. In scurt timp, sute de unitati de invatamant s-au alaturat acestui proiect, iar Curtea Suprema de Justitie din India a emis si ea o decizie privind distribuirea unei mese de pranz in toate scolile de stat din tara.

Prin acest parteneriat, programul fundatiei s-a extins, devenind unul dintre cele mai mari si mai inovative proiecte de acest tip. In acest moment, 1,3 milioane de copii beneficiaza de o masa calda la pranz, pentru multi dintre ei aceasta fiind chiar singura.

„Vin la scoala flamanda in fiecare zi pentru ca mananc foarte putin acasa. Imi place la nebunie mancarea de la Akshaya Patra", spune Behera, o eleva de clasa a treia care mai are 8 frati.

In urma eforturilor facute de fundatie, procentul de inscriere la scoala a crescut in India cu 41%, iar rata de abandon scolar s-a redus. Visul Fundatiei Akshaya Patra este ca pana in 2020 sa hraneasca 5 milioane de copii.

Sursa foto: blog.worldvision.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Viata lui Tippi: fetita prietena cu animalele salbatice din Africa

Povestea unui ONG spusa printr-un videoclip - o idee de succes

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Comunitate

cu 3 ora(e) in urma
delias a raspuns la subiectul "Pat Spital, Scaun cu Rotile, Scutece pentru Adulti":
Va pot oferi un bax si jumatate de scutece SENI marimea L(3).
2 zi(le) in urma
evgh3nos si-a actualizat poza de profil.
2 zi(le) in urma
Nik24_inima NIKOL a scris un comentariu la profilul lui Florina Matei :
La fel atunci ,ca si acum nu trebuia in mod expres sa mi raspundeti La comentarii/profilul meu,puteati la d-mv asa cum ati procedat in momentul dat,iar eu as fi inteles ce era de inteles,,atata tot,,.Cat despre rautatii..credeti-ma nu e cazul nici...

Retele sociale:

Abonare newsletter: