Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevarateAventura vietii meleFata saraca si bagheta magica
 

Fata saraca si bagheta magica

 

Aproape totul a trebuit sa dispara. Cu cateva luni dupa ce mi-am pierdut locul de munca in vara anului 2008, a trebuit sa ma mut inapoi cu parintii. Era un moment dificil pentru mine la vremea aceea. La numai 24 de ani, ceva imi spunea ca era pe cale sa traiesc aventura vietii mele. Si trebuia sa fiu pregatita pentru aceasta incercare grea. In cel mai scurt timp, am dat toata mobila din casa, pianul pe care il iubeam si toate cartile preferate pe care le-am citit.

Cand nici mutarea rapida cu parintii nu m-a multumit, mi-am facut “bagajul” si m-am mutat intr-o remorca pe care mi-o lasese o verisoara. Mi-am gasit locul potrivit intr-un spatiu amenajat din apropierea unui centru care adapostea persoane sarace. Timp de un an de zile aceasta a fost aventura vietii mele. O aventura si o experienta care nu au fost usoare deloc. Pana in vara anului 2009, am trait fara electricitate, dusurile obisnuite, mancarea gatita in casa si toate nevoiele de baza ale unui om. Dar am reusit, am supravietuit!

Totusi, tineam mult la un singur lucru: laptop-ul meu. Petreceam ore intregi la un fast food din apropiere si ma foloseam de accesul gratuit la reteau de Internet in cautarea unui loc de munca. Eram curioasa sa aflu ce se intampla in lume, zilnic citeam despre alti oameni ca mine. Am inceput sa scriu pe alte bloguri despre povestea mea, despre viata mea traita ca o aventura. Mi se spunea “Fata saraca si bagheta magica”. Incurajam persoanele care sufereau, erau bolnave sau nu mai aveau nicio speranta de viata. Le dadeam cate un sfat prietenesc, dar plin de optimism. Pe unele persoane le-am ajutat chiar eu sa se interneze intr-un centru de asistenta sociala. Asa a inceput lumea sa ma cunoasca drept “Fata saraca si bagheta magica”. Subiectele pe care le vorbeam au starnit atentia unor persoane care, ulterior, mi-au schimbat viata. Am fost acceptata de catre o revista, pentru un internship part – time. Ma implicam din ce in ce mai mult in viata persoanelor sarace. Scriam povestile lor.

Venise vremea sa scriu despre mine. Am primit o oferta sa scriu o carte despre aventura vietii mele, despre chinurile pe care le-am indurat, care in final a avut succes. Cu banii primiti din vanzari am putut sa devin partenera centrului in apropierea caruia locuisem mai mult de un an de zile. Ii cunosteam bine pe batranii de acolo si stiam ce e de facut sa le fie mai bine. Centrul acela de adapost era a doua mea casa. Si era adapostul preferat al multor oameni. Poate ca era aventura vietii lor. Copii, adulti, batrani, singuratici.

Imi amintesc cu parere de rau de lucrurile pe care a trebuit sa le dau odata, in timp ce pretuiesc prietenii pe care ii am acum si oportunitatile pe care le-am descoperit alaturi de ei. Pana la acea varsta am crezut ca intampinasem din greutatile vieti. Insa, toate acele mici suparari nu si-au gasit termen de comparatie cu ce urma sa fie aventura vietii mele. Cred ca undeva, candva, cineva a avut intotdeauna grija de mine sa reusesc.

 

Sursa foto: www.crunchyroll.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.roancaio
coemntarii
Fiecare are steaua lui acolo sus si exista cineva care ne iubeste. Important e sa ai sanatate, putere, vointa, intelepciune si determinare. Si timpul le rezolva pe toate mai devreme sau mai tarziu, mai greu sau mai usor.
Adaugat de: ancaio2010 la data de 7-December-2010, 12:55
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Povestea mea de suflet
Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: