Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea meaCostel din Piata Victoriei
 

Costel din Piata Victoriei

 

Costel si atat mi-a fost coleg de spatiu vital vreme de doi ani si zic de spatiu pentru ca el "lucra" in fata biroului agentiei la care lucram (de data aceasta fara ghilimele) pe atunci.

Costel sufera de sindromul down asa incat singurul lucru pe care putea sa-l faca era sa dea buna ziua si sa ceara 5 bani de paine. Mi-a placut din prima clipa ca nu cerea banii fara sa nu fi dat mai intai binete trecatorului si mi-a placut si mai mult din a doua clipa in care am inteles ca avea un program riguros ca orice angajat din acel building de multinationale.

Venea devreme, mai devreme ca mine ceea nu era greu, pleca in pauza o ora, o data l-am vazut in Spring Time cumparandu-si un ceva ieftin si s-a rusinat ca l-am observat, iar seara isi parasea postul cam in acelasi timp cu noi.

Oricum povestirea mea nu este despre programul sau rigoarea cu care cerea banii de paine, ci despre o anume zi in care dupa ce m-a salutat, a intrat pe pilot automat cu intrebarea: Ai un banut de paine? Regret, Costele, dar sunt falit. N-am niciun ban de nimic nici macar pentru mine. Stiti ce facut? Evident nu, dar poate banuiti. S-a oferit sa ma imprumute cu niste bani pana imi luam salariul. Ca un adevarat coleg.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Suntem un popor de supravietuitori

Batrani pe strada

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: