Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea meaCopilul meu va avea un viitor!
 

Copilul meu va avea un viitor!

 

Copilul meu va avea un viitor!Buna,

Ma numesc Elena si am sa incep prin a-mi povesti viata, care cel putin in copilarie nu a fost deloc frumoasa.

Suntem trei surori, iar tatal nostru vitreg era alcoolic si o abuza pe sora noastra mai mare, de fata cu mine si cu sora mai mica. Aceasta situatie a tinut timp de 5 ani in care violurile si bataile erau la ordinea zilei.

Mancam ce apucam, si acum imi amintesc cu groaza ca timp de 5 ani am mancat caŕtofi prajiti cu untura ranceda. Eram nevoite sa facem munca de barbat: spart lemne, ranit la porci, sapat porumbul, munca la camp, etc. Tin minte ca erau multe de facut, iar daca nu indeplineam sarcinile, stiam ca in acea seara vom dormi afara.

Erau doar doua perioade din an in care eram mai "norocoase": Pastele si Craciunul, cand mama noastra venea din Italia. Nu puteam spune nimic, findca la fiecare vorba spusa ne mai luam cate o palma pe ascuns de privirea mamei.

Intr-un final teroarea sa terminat. Sora noastra crescand, a putut spune toata situatia, dar indiferent de eforturile mamei noastre, justitia inca o data a demonstrat ca este oarba. Sora mea a trebuit sa renunte la plangere in favoarea unei procuri pentru sora cea mica, astfel ca mama sa ne poata lua pe toate in Italia.

Ajunse in Italia, sora noastra mai mare a fugit cu actualul ei sot, pe vremea aceea ea avand 16 ani. Eu am intrat in depresie, schimband des psihiatrii, findca situatia mea devenea din ce in ce mai grava. Vroiam sa mor, sa nu imi mai aduc aminte momentele de groaza prin care trecuseram si pe care le visam in fiecare seara. O perioada am fost internata in spital, pentru ca in ambulator pastilele nu isi mai faceau efectul.

Iesind din spital, l-am cunoscut pe actualul meu sot, care ma facut sa ies din acele stari si m-a facut fericita. Mama mea nefiind de acord cu relatia noastra, am decis amandoi sa fugim in Romania, eu intre timp ramanand gravida.

Am ajuns in Romania, dar situatia noastra materiala nu era deloc buna. Astfel, am decis sa venim la Bucuresti, sa lucram într-o ferma de vacute si sa ne crestem copilul in conditii decente. Cand am ajuns aici aveam o perna, o oala si doua linguri, ajungand acum sa ne permitem sa ii oferim copilului tot ce isi doreste, chiar daca pe noi ne lasam la urma.

Acestea este povestea mea de viata, o poveste a multor copii si tineri din Romania. Se spune ca "tacerea este de aur", dar de multe ori tacerea inseamna suferinta. Iar in spatele tacerii se afla frica, pe fondul multor nedreptati sociale si ale sistemului de stat defect si dezinteresat.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: