Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevarateExperienteColectionarul de cartoane
 

Colectionarul de cartoane

 

Un om fara adapost din Cluj a fost scos din saracie printr-o pagina pe Facebook, creata de persoana care l-a ajutat.

Neculai, colectionarul de cartoane in varsta de 41 de ani, traia pe straziile Clujului, iar singurii sai bani erau cei stransi din vanzarea de carton la centrele de reciclare. Un localnic i-a schimbat insa viata dupa ce i-a facut reclama pe o pagina de Facebook. Acesta a postat fotografii cu Neculai si cu caruciorul in care strange cartoane, dar si un numar de telefon pentru cei care vor sa scape de cutii. Barbatul a inceput sa fie chemat in toate colturile orasului, iar cantitatea de maculatura stransa a crescut.

Asa a reusit Neculai sa stranga bani si sa-si inchirieze o camera in care sa doarma.

Prima postare facuta in 21 ianuarie a atras peste 640 de comentarii si peste 5.000 de Like -uri din partea utilizatorilor impresionati de mesajul: "Ofertele de munca pentru domnul Neculai se pot oferi direct la dansul prin numarul de telefon 0755 279 018. Daca aveti materiale reciclabile sau cunoasteti posturi vacante care necesita doua maini sarguincioase, nu ezitati sa-l contactati sau sa lasa?i mesaj pe aceast? pagina. Va multumim din suflet!".

A doua postare facuta, in 23 ianuarie, in numele domnului Neculai a starnit un alt val impresionant de comentarii si avea mesajul: "Cu siguranta ca uneori ne pierdem in jale si avem impresia ca nu mai exista nici o speranta, dar omul Neculai de exemplu ne ofera o noua doza de ambitie si ar fi bine ca de data asta sa nu murim la capitolul sperantelor. Domnul Neculai ne-a oferit deja mai multe decat se asteapta el de la noi si ne putem considera doar niste oameni norocosi ca avem un ceai cald dimineata pe masa si un calorifer cald pe timpul noptii. Au vreun sens aceste ganduri? Dar oare cati dintre noi ar fi avut puterea si curajul lui de a se mentine pe drumul corectitudinii cu un zambet curat?".

“Neculai este un exemplu bun pentru societate. Viata nu e usoara pentru nimeni, dar el isi continua drumul cu capul ridicat. Nu stiu de ce nu are posibilitatea de a lucra ceva care sa ii aduca venituri mai frumoase pentru un trai mai bun, pentru ca dupa cum se vede domnul Neculai ar merita acest lucru si doreste sa munceasca.

Cu toate astea toata admiratia mea pentru un om care nu s-a apucat de furat si de cersit, ci si-a folosit ingeniozitatea si cheful de lucru si isi vede de treaba. Pare sa aiba un suflet aproape imaculat si poate ca n-ar fi o idee reea ca bloggeri din zona Clujului sa-i ofere „reclama pe calculator”.

Nu-i dati bani gratis! Nu-i luati demnitatea acestui om deosebit! Ajutati-l sa i se deschida anumite porti in fata lui, ca sa munceasca in continuare. Dupa cum am mai scris, domnul Neculai din Cluj este un exemplu aparte pentru societate si multi dintre noi stim ca puterea exemplului este fundamentala”, scrie blogger-ul care l-a ajutat pe Neculai.

Neculai poate fi intalnit prin Cluj-Napoca adunand cartoane si poate fi sustinut pe pagina de Facebook.

Sursa foto: libertatea.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roAsa da !
coemntarii
Super povestea lui ! O mina intinsa care l-a ajutat sa se ridice !
Adaugat de: gvoichita la data de 22-March-2012, 14:57
linie gri
 
mariana mihai
coemntarii
ii urez multaaaaaaaaaa sanatate,2013 sa i aduca doar putere de munca si sa i scoata in cale doar oameni cu inima frumoasa,doamne ajuta
Adaugat de: la data de 24-January-2013, 23:12
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Pungile de gunoi

Mihai Tufa a plecat pe jos in jurul lumii pentru a strange 360.000 de euro

Din "bogat" cum poti ajunge sarac

Apel la usa omeniei

2 saci cu haine

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: