Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovesti despre batraniBatrani pe strada
 

Batrani pe strada

 

Nu m-am putut abtine sa nu ii dau o mana de ajutor. Mergea pe strada in fata mea cand deoadata a cazut ca secerat cu tot cu sacosile de cumparaturi in mana. M-am speriat teribil pe moment, dar mi-am revenit repede si am inceput sa strig la persoana care cazuse daca se simte bine. Nu parea ca se simte in regula din moment ce nu dadea nici un semn. Era un domn in varsta, imbracat modest, probabil un pensionar care traieste de pe urma unei pensii amarate.

Mi-au trecut rapid prin minte toate procedurile de prim ajutor, stiam ca daca pui o oglinda sub caile respiratorii si se abureste inseamna ca respira, dar nu aveam nici o oglinga la indemana, asa ca am pus mana la incheietura mainii sa vad daca are puls. Simteam un puls slab. Intre timp s-au oprit si alti trecatori sa vada despre ce e vorba, dar toti pareau ca asista la incercarea mea de resuscitare. Am apasat cu ambele maini pe pieptul persoanei. Am rugat pe cineva sa cheme de urgenta o ambulanta.

Eu eram absorbit de acordarea primului ajutor, intre timp am desfacut hainele din jurul gatului si pieptului ca sa respire mai bine. Si vorbeam cu el ca sa auda voci. Am vazut la televizor ca daca vorbesti cu cei care sunt in stare de inconstienta ei te aud dar nu pot sa raspunda.

Il intrebam daca ma aude, dar nu primeam nici un raspuns. Probabil ca facuse o criza si lesinase. Intre timp ii monitorizam pulsul sa vad daca au aparut modificari. Pulsul era la fel, mai slab dar il simteam.

Dupa ceva timp a sosit o masina de salvare, lumea s-a dat la o parte si au luat persoana in ingrijire. Am ajutat si eu la punerea lui pe targa, in sinea mea ma bucuram ca au venit repede si ca ii pot acorda ingrijirile corespunzatoare. Dupa plecarea ambulantei parca am revenit in lumea normala si m-am rugat ca persoana sa fie bine si sa-si revina cat mai repede. Probabil ca daca nu eram eu ar fi fost altcineva care sa-l ajute in acea situatie critica.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roSAMARITEANUL MILOS
coemntarii
Asta inseamna sa fii omul potrivit la locul potrivit.Inseamna sa iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta si pe aproapele tau ca pe tine insuti.Dumnezeu sa te binecuvinteze.Eu Am inchiriat un spatiu de 170 mp si am 11 batrani ,oameni ai strazii majoritatea ,le ofer masa ,cazare ,medicamente si o familie.Si vreau sa stii ca sant fara serviciu,fara alte venituri ,dar imi pasa de oamenii singuri. Trebuie sa se trezeasca crestinismul din noi si sa traim ca Hristos ,pentru altii.
Adaugat de: la data de 26-September-2011, 15:48
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Sertarul

Despre salvare

Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: