Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roPovesti adevaratePovestea familiei mele6 copii si o vacuta
 

6 copii si o vacuta

 

6 copii si o vacutaPovestea a inceput in seara de 13 octombrie 2017, in urma unui mesaj primit pe pagina de Facebook, de la o mamica cu 6 copii, Ramona, din satul Lisna, judetul Botosani.

Initial am tratat solicitarea ca pe multe altele, cu reticenta si cu criticile de rigoare privind fenomenul mamelor cu multi copii care apeleaza la internet pentru a cere ajutor, cazuri care de multe ori cad in extrema cersetoriei, lipsind cu desavarsire dorinta reala a acestora de a-si imbunatati conditia.

Lucrurile cu Ramona stau insa altfel, conversatia relevand o situatie deosebita, o poveste de viata trista, dar si un caracter puternic al unei mame care chiar daca nu poate avea un loc de munca permanent, face totul pentru familie, oferind o educatie corecta copiilor. Nu vom repeta intreaga poveste aici, o gasiti pe pagina caz a Ramonei, cu actualizarile la zi. Trebuie sa mentionam si faptul ca am efectuat o ancheta sociala de la distanta, care a confirmat pe deplin povestea Ramonei.

Astfel, dupa ce am primit si analizat actele doveditoare, dupa ce Ramona ne-a trimis Declaratia pe proprie raspundere privind prelucrarea datelor cu caracter personal semnata, ne-am hotarat sa lansam campania umanitara cu titlul "Avem nevoie de o vacuta!". Da, o vacuta, pentru ca familia a avut una, dar s-a imbolnavit si a murit. Laptele ei era singura sursa de hrana in zilele de saracie.

Primele rezultate ale campaniei au inceput sa apara, primind din tara 3 colete cu hainute si incaltaminte. Surpriza cea mare a venit din partea colectivului unei companii bucurestene, reprezentat de o doamna care ne-a devenit draga si careia nu ii vom publica numele; impreuna cu colegii de serviciu au strans bani atat pentru vacuta, cat si pemtru haine, incaltaminte si jucarii.

O alta doamna draga, emotionata de povestea Ramonei si afland din spusele noastre ca familia are nevoie de paturi pentru invelit, nu a stat pe ganduri si a comandat 4 pilote.

6 copii si o vacutaIeri, 13 decembrie 2017, Fan Courier au adus la usa Ramonei cele cateva colete si 2200 lei. Nu putem spune in cuvinte ce bucurie a fost in satul Lisna, dar vom lasa pozele sa vorbeasca, chiar daca nu sunt foarte bune. In acea zi Ramona nici nu stat pe ganduri, s-a imprumutat de bani pentru transport si a cumparat vacuta care a ajuns acasa seara tarziu.

6 copii care iubesc o vacuta. Ce poate fi mai emotionant de atat? 4 dintre ei stiu sa o si mulga si si-au exprimat dorinta de a munci la camp pentru a o hrani. Copii... dar copii care stiu ce este munca si stiu sa aprecieze ajutorul primit. Poate asa a fost fie, dar vacuta este foarte cuminte si credem ca si ea isi va iubi beneficiarii lapticului :). Oare cum s-o simti vacuta, inconjurata de copii? :)

Multumim donatorilor cu suflet, tuturor celor care au crezut in noi si in realitatea cazului, tuturor celor care au contribuit cu putin sau cu mai mult. Un gest de omenie apreciat la maxim de o mama si 6 copii cuminti. Din pacate nu putem publica numele donatorilor si tot din pacate, datorita legislatiei, suntem obligati sa mascam ochii copiilor minori, pentru protectie.

Noi credem in oamenii corecti si cinstiti si ne bucuram ca si oamenii cred in noi si in modul in care prezentam cazurile.

Imparte.ro este un portal umanitar administrat de voluntari care pun accentul in mod deosebit pe corectitudine, transparenta, cinste, etica si morala. Cei aflati in nevoi si care intrunesc aceste calitati, vor beneficia de capacitatea echipei noastre de a motiva vizitatorii si de a atrage ajutor din partea comunitatii.

Inca un caz rezolvat, inca o familie ajutata. Vom mai pastra pagina de caz a Ramonei pana la sfarsitul lui 2017, timp in care donatorii mai pot ajuta cu diverse lucrusoare de uz casnic si rechizite scolare. Si pentru ca tot continuam, promitem ca noi, echipa Imparte.ro, vom strange banuti si le vom cumparam la primavara o motocoasa pe banzina. Saptamana viitoare vom trimite familiei un calculator complet, pentru a ajuta copii sa-si faca temele.
Noi stim ce le trebuie si stim ca ce le trebuie le este chiar necesar, pentru munca si pentru a se intretine.

Multumim inca o data celor care sunt alaturi de noi!
Cu drag, echipa Imparte.ro

Articol realizat de:

Imparte.ro Imparte.ro
8 articole postate
Publica din: 2014-10-27
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
 
 
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: