Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundația ”Inimă pentru Inimă”

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
fundatiaipi

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Valcea
Adresa:
General Magheru, nr. 9 Râmnicu Vâlcea
Telefon:
40250736307
Persoana de contact:
Lidia Dobre
E-mail:
lidiadobre@inimapentruinima.org
Site web:
www.ipi.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Fundatii
Domeniu principal de activitate:
Asistenta mamei si a copilului
Alte domenii de activitate:

Persoane institutionalizate:
32

 

Servicii oferite:

• gazduire de protectie pentru copii, pe timp de zi si noapte in cadrul caselor de tip familial din Ramnicu Valcea;

• informare: informare a beneficiarilor (copii, tineri, persoane marginalizate sau aflate in situatiii de risc social) privind drepturile si responsabilitatile acestora, campanii de informare, educare, sensibilizare a comunitatii;

• consiliere: juridică, psihologică, socială, orientare profesională și/sau scolară, vocatională, spirituală;

• identificare si evaluare: evaluarea initială, evaluarea complexă a beneficiarilor,, identificarea si monitorizarea retelelor de suport, evaluarea situatiilor de risc social;

• educatie: activitati educationale necesare dezvoltării optime și pentru pregătirea vietii independente: educatie social si pregătire vocatională;

• sprijin si asistentă: activităti pentru dezvoltarea deprinderilor de viată independentă, pentru dezvoltarea vietii familiale, activităti de sprijin si asistentă emotională;

• orientare: actiunea de orientare scolară/profesională are in vedere necesitatea ca optiunea profesională sa fie in concordanta cu aptitudinile si interesele individuale ale beneficiarilor;

• diagnostic, consultare, evaluare sociala: evaluarea initială a beneficiarului, evaluarea complexă necesara elaborarii si evaluarii planului de servicii personalizat, stabilirea unui diagnostic;

• prevenire: a oricarei forme de dependenta, a unor situatii de dificultate sau vulnerabilitate, care sa duca la marginalizare sau excluziune sociala;

• reintegrarea: in cadrul familiei, comunitatii si reintegrarea profesionala in cadrul pietei muncii;

• socializare si timp liber: activitati care vor asigura deschiderea catre comunitate, asigurand accesul si conditiile pentru ca beneficiarii să poata contacta si implica in viata lor orice persoană, asociatie sau serviciu comunitar.

• consilierea spirituală- folosirea multiplelor metode de vindecare din perspective acrestină, pentru a ajuta pe copiii si tinerii beneficiari să înfrunte problemelelor şi crizele într-un mod benefic.

 

Descrierea fundatiei

 
Fundaţia Inima pentru Inimă este o organizaţie nonprofit infiinţată în 1997, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, cu scopul principal de a sprijini copiii şi tinerii din sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate, prin intervenţie directă, prin promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii lor.

În toate proiectele noastre am promovat dreptul fundamental al copilului de a crește într-o familie, familia de proveniență sau familia adoptivă, conștienți fiind că doar afecțiunea părintească poate oferi unui copil fundamentul pentru o dezvoltare armonioasă. Unul din primele noastre proiecte a avut ca obiectiv principal reintegrarea copiilor din centrele de plasament în cadrul familiei; proiect pilot dezvoltat începând cu anul 1999, prima rețea de case de tip familial din România a readus peste 150 de copii din sistemul de protecție alături de părinți, frați, bunici.

Prin eforturile echipei de proiect acești copii și-au redobândit dreptul de a crește în propriile familii și de a face parte integranta din comunitățile de proveniență. În cadrul roiectului au fost construite 3 case în județele Vâlcea, Tulcea și Brăila, care adăposteau anual 30 de copii. “Rețeaua de case de tip familial” a fost primul proiect de referință al Fundației Inimă pentru Inimă, ce ulterior s-a constituit într-o resursă pentru proiectele ce au urmat.

Grupul tintă pentru care lucrează organizatia noastră este constituit din copii si tineri aflati in dificultate sau in situatii de risc social.

Bineinteles, sunt dezvoltate si activitati pentru beneficiarii indirecti, respectiv familiile copiiilor si tinerilor dar si comunitatile locale din care provin. In anumite perioade am derulat si proiecte in favoarea persoanelor adulte cu handicap. De asemenea ne-am implicat in domenii de analiza si cercetare a economiei sociale si dezvoltarii serviciilor sociale.

● Centre de zi: 4 centre de zi aflate în patru locații (Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari-județul Vâlcea, Măcin-județul Tulcea, Brăila) care oferă servicii de îngrijire pe timp de zi unui număr de 100 de copii cu vârste cuprinse între 3-12 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc social.

● Centrele de socializare pentru copii şi tineri: trei proiecte sociale, diferențiate în funcție de tipologia grupului țintăși de obiectivele specifice dar cu același scop comun – un mediu de viață decent și securizant pentru copii și tineri lipsiți temporar de suportul afectiv și material al familiei, formarea deprinderilor de viață independentă, sprijin pentru susținerea rezultatelor școlare de performanță, consiliere și orientare în vederea integrării socio-profesionale.

Regăsim aici: Căsuța cu solar din Ramnicu Valcea, care găzduiește în regim permanent 10 copii cu vârste cuprinde între 3-12 ani, Apartamentele sociale (cartierul Ostroveni, mun. Ramnicu Valcea) care găzduiesc adolescenți cu vârste cuprinse între 16-20 ani, Casa Raffaella din Ramnicu Valcea,în care sunt cuprinsi adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

● Voluntariat la nivel naţional şi internaţional: promoveaza voluntariatul in randul tinerilor, urmarind sa dezvolte proiecte pentru tineri romani si străini, cu vârste cuprinse intre 16 si 30 de ani, care sunt dispusi unei experiente de voluntariat într‐o alta ţară, in activităţi sociale, culturale sau de protecţia mediului. În fiecare an, pentru un număr de un număr de 150 de voluntari italieni sunt organizate tabere de voluntariat, în cadrul centrelor de plasament, cu o durată de două săptămâni. Voluntarii organizează activități de socializare prin animație socială, pentru copiii din sistemul de protecție.

● Programe de prevenirea abandonului a copilului: primul centru de prevenire a abandonului copilului nou-născut a fost iniţiat de către Fundația Inimă pentru Inimă în mun. Ramnicu Valcea in anul 2000 si apoi continuat în mun. Braşov în anul 2004.

Începând cu anul 2004, anul înfiinţării centrului de prevenire abandonului pentru copilul nou-născut din Braşov și până la 31 decembrie 2014, Centrul de Prevenire din cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brasov a contribuit la soluţionarea a 1384 de cazuri identificate în spitalul din Braşov,din care 995 au fost solutionate prin evitarea separării mamă-copil.

● Programe de educație nonformală prin sport: Inter Campus, proiect social derulat în parteneriat cu F.C. Internazionale Milano pentru sprijinirea integrării sociale prin sport a copiilor şi tinerilor marginalizați. În cadrul centrelor Inter Campus din România, administrate de Fundația Inimă penntru Inimă, localizate în județele Vâlcea și Tulcea sunt înscriși 200 de copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani.Activitatea copiilor este este coordonata de antrenori de fotbal din sectorul de copii și tineret. Pe lângă metode și tehnici specifice fotbalului, copiii sunt implicați și în diverse activități de recreere și petrecere a timpului liber sau de dezvoltare a simțurilor artistice (prin lecții de pian și de vioară). Filozofia promovată de Inter Campus este cea a solidarității sociale, antrenorul de fotbal fiind cel care creează un sportiv dar în primul rând formează un om.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

 

Evenimente comunitate: