Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA INVATAM CU PICTOGRAME TIMISOARA

Campania de sensibilizare a autismului: Autismul fara mituri sau intrebuintari negative

| 306 vizualizari

Se foloseşte încă termenul de “autism”, asociat cu conotaţii negative din cauza miturilor şi dezinformarii, precum:

– Persoanele cu autism nu pot interacţiona sau comunica;

– Persoanele cu autism trăiesc în lumea lor;

– Persoanele cu autism sunt incapabile de a simţi, şi aşa mai departe.

Şi acest lucru duce la descalificari… mai multi jurnalişti, politicieni sau lideri de opinie alătura abuziv termenul “autist” pentru a descalifica. Asa este, am citit în mass-media sau auzit de “guvern autist” de pe buzele politicienilor sau “acela şi acela este autist”, atunci când doresc să spuna că acest guvern sau că o persoana nu isi face treaba cum trebuie, nu asculta, nu sunt constienti de realitate, nu prezinta nici o empatie pentru probleme, nu este în măsură să ofere soluţii sau nu are sentimente. De ce trebuie să recurgă şi răni, astfel, demnitatea unui grup de oameni pentru a ataca şi discredita o altă persoană sau un grup?

Inţelegem că nu există nici o răutate, doar ignoranta sau uzul NECORESPUNZATOR al dicţionarului. Convietuind cu autismul implică, de asemenea, un rol important în conştientizarea societatii: întotdeauna cu respect convingem.Necunoscutul, pe langa faptul ca sperie, încurajează difuzarea de informaţii false.

Avem nevoie de a prezenta o imagine pozitivă despre autism, în acelaşi timp de a promova un tratament uman pentru toate părţile implicate.

O muncă imensa de acum inainte.

 

inapoi la campanii

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.