Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia pentru SMURD

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
tiberiufechete

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
cricob92, alicelazar2008, mihaicserban si inca 119


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Mures
Adresa:
Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 50, Targu-Mures, jud. Mures, cod postal 5401
Telefon:
0212031726
Persoana de contact:
Tiberiu Fechete
E-mail:
tiberiu.fechete@fundatiapentrusmurd.ro
Site web:
www.fundatiapentrusmurd.ro

 

Informatii despre fundatie

 

Descrierea fundatiei

 
Fundatia pentru SMURD sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea SMURD si dezvoltarea asistentei medicale de urgenta.

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor din Romania.

NU LASA DISTANTA SA DEVINA INCURABILA

AJUTA-NE SA SCURTAM DISTANTE PENTRU A SALVA VIETI

Dupa cum stiti, in fiecare an, Fundatia pentru SMURD demareaza in aceasta perioada campania de informare privind redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre aceasta structura.

Daca pana acum scopul acestei colecte a fost acela de a aduna fonduri pentru achizitia, imbunatatirea si mentinerea in standarde a logisticii SMURD in general, de aceasta data campania isi propune atingerea unui obiectiv concret, punctual.

Cu siguranta va este cunoscutul faptul ca un procent destul de mare dintre vietile pe care SMURD reuseste sa le salveze se datoreaza vitezei de reactie si a timpului scurt de interventie, mai ales atunci cand este vorba despre cazuri care necesita transportul pacientului cu elicopterul. Din pacate, insa, ca orice aparat de zbor usor, elicopterul are neajunsurile sale. Au fost cazuri cand interventiile SMURD s-au complicat pentru simplul fapt ca vremea nu a permis pilotilor elicopterului sa decoleze sau situatii in care distanta a ingreunat efectuarea unor misiuni aeromedicale SMURD.

Tocmai din aceste motive ne-am gandit ca a sosit momentul urmatorului pas - achizitionarea unui avion medical. Achizitionarea unui astfel de aparat de zbor, dotat ca atare, gandit pentru a fi o „ambulanta aeromedicala” care sa puna la dispozitia medicilor si asistentilor care il deservesc tot ce este nevoie pentru protejarea vietii pacientului, presupune, insa, un efort financiar mai sustinut si mai multa bunavointa din partea societatii civile.

Pana in acest moment SMURD a pus in practica acest deziderat prin inchirierea unui avion sanitar. Acest lucru a dus deja la executarea a 55 de misiuni umanitare, pentru salvarea a 55 de vieti, dintre care 13 copii, cu varsta mai mica de 6 ani.

V-am fi recunoscatori si am fi deosebit de onorati daca ati intelege dimensiunea si importanta demersului nostru si ne-ati sprijini in ceea ce incercam sa intreprindem. Acest lucru se poate realiza astfel:

1. prin completarea, pana la 15 mai 2011, a declaratiei 230 (sau, in functie de situatia in care va incadrati, declaratia 200) pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit platit statului, in anul 2010, catre Fundatia pentru SMURD;

2. prin intermediul unui sprijin financiar direct, concretizat, in functie de situatie, printr-un contract de sponsorizare sau un acord de parteneriat.

Revenind la anii trecuti, trebuie spus ca, din fondurile rezultate prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit platit statului de catre populatie, Fundatia pentru SMURD a dezvoltat o serie de proiecte pentru sprijinirea activitatii SMURD, cum ar fi:

- in 2009: dotarea cu rezervoare de combustibil a bazelor aeromedicale de la Bucuresti, Iasi si Tg-Mures, achizitionarea defibrilatoarelor de simulare pentru centrele de instruire SMURD, achizitionarea si echiparea centrului de comanda SMURD, sprijinirea construirii centrului de pregatire de la Bihor, construirea bazei aeromedicale in sistem-container la Bucuresti, achizitia echipamentului medical pentru elicopterul SMURD de la Tg. Mures, mentenanta autoturismelor si dotarea cu echipamente necesare activitatii de interventie, in valoare de peste 500.000 RON, in judetele Arad, Bistrita, Bucuresti, Cluj, Constanta, Harghita, Iasi, Mures si Sibiu.

- in 2010: avionul sanitar pus la dispozitia SMURD, dotarea noilor centre de formare cu echipamente medicale si de instruire etc., sprijinirea construirii centrelor de instruire de la Cluj, Sibiu si Timisoara, dotarea cu rezervoare de combustibil a bazelor aeriene de la Cluj si Tulcea, sprjinirea dotarii si asigurarii mentenantei echipamentelor si autoturismelor folosite in activitatea de interventie, in valoare de peste 1.200.000 RON, in judetele Alba, Bihor, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Harghita si Mures.

Pentru mai multe detalii privind proiectele desfasurate in aceasta perioada puteti consulta pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD: www.fundatiapentrusmurd.ro, sectiunea: „Proiecte-Proiecte intreprinse”.

Reamintim pe aceasta cale ca toate investitiile realizate din fonduri provenind din campaniile „2%” nu au facut altceva decat sa ne usureze munca si, nu in ultimul rand, sa ne ajute sa salvam mai multe vieti, acesta fiind, in final, dezideratul si scopul existentei noastre ca structura.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina.

 

Comentarii:


Multumesc
coemntarii
Nu am cuvinte pentru a multumi pentru faptul ca exista SMURD ! In urma unui grav accident de circulatie, am suferit leziuni extrem de grave, dar datorita profesionistilor de la SMURD, astazi sunt alauri de fiul meu ! Va multumesc si pe aceasta cale si sa va ajute bunul Dumnezeu in tot ceea ce faceti !
Adaugat de: camelushk la data de 27-April-2011, 10:56
linie gri
 

 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: