Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA ELEISON

Evenimente (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
flory63

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
Fii primul care doneaza o felie de paine!


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

CAMPANIA ELEISON IMPOTRIVA AVORTULUI ,,NU AVORT,DA VIATA !"-2014

| 437 vizualizari

Scopul principal al acestei campanii este informarea populaţiei judetelor Ialomita,Prahova,Vrancea, despre măsurile de contracepţie mai ales în rîndul femeilor fertile, cu varste cuprinse între 15 – 49 de ani. Este responsabilitatea femeii să înţeleagă că un avort înseamnă o mutilare fizică, psihică şi poate să însemne şi sterilitate, infertilitate, imposibilitatea de a mai avea copii. Acest lucru este şi responsabilitatea bărbatului într-un cuplu. Depinde foarte mult de femeie, dacă bărbatul acceptă o metodă de contracepţie sau alta. Scopul acestei campanii, prin informare şi educare este de a scădea numărul sarcinilor nedorite, creşterea accesului şi informarea populaţiei defavorizate, în special a femeilor de varstă fertilă.

Dorim să avem o campanie mult mai puternică, cu ajutorul celorlalte instituţii implicate, în toate mediile sărace, chiar şi cu sprijinul poliţiei şi a jandarmilor, astfel încît femeile să afle că undeva există un centru de planificare familială, unde pot fi ajutate în prevenirea sarcinilor nedorite.O campanie de promovare a vieţii umane, în încercarea de a proteja în continuare dreptul la viaţă al celor mai vulnerabili dintre noi: copiii pe cale de a se naşte.Înarmaţi cu aparaturi foarte sofisticate cercetătorii au descoperit că adevăratele schimbări în viaţa fătului se petrec cu multe săptămâni înainte. La 32 de săptămâni de sarcină – cu două luni înainte ca pruncul să fie complet pregătit pentru lume – fătul se comportă exact cu un nou născut. Şi continuă să se comporte aşa încă 12 săptămâni.

Oamenii de ştiinţă au început să vorbească din ce în ce mai mult despre o viaţă inteligentă în burtica mamei, schimbând complet percepţia perioadei de sarcină. Dintre descoperirile lor aflăm că:

la 9 săptămâni fătul în dezvoltare poate sughiţa şi deasemenea poate reacţiona la zgomote puternice. La sfârşitul trimestrului doi poate auzi.

La fel ca şi un adult fătul îşi mişcă ochii rapid în somn, pleoapele fiind închise.

Fătul savurează mesele mamei sale

Printre alte fapte măreţe ale fătului în burtică, se numără şi recunoaşteare vocei mamei sale în comparaţie cu vocea unui străin, şi poate reacţiona atunci când i se reciteşte o poveste.

Chiar şi un bebeluş născut prematur este conştient, simte şi reacţionează la mediul înconjurător.

Doar pentru faptul că fătul reacţionează la anumiţi stimuli asta nu înseamnă că poate fi antrenat sau ajutat să se dezvolte. Stimularea senzorială a fetuşilor poate duce la un comportament bizar pe viitor.

Cercetătorii ştiu astăzi clar că rădăcinile comportamentului uman încep să se dezvolte încă de la începutul vieţii fătului, cu câteva săptămâni de la concepţie. Cu ceva timp înainte ca mama să afle că este însărcinată creierul fătului începe să crească. La cinci săptămâni, organul care arată ca un viermişor de câţiva milimetri s-a îmbarcat spre cea mai spectaculoasă călătorie a dezvoltării umane: crearea şi apariţia cortexului cervical, partea creierului care va permite mai târziu bebeluşului să se mişte, să gândească, să vorbească, să plănuiască, şi să creeze în mod uman.

La 9 săptămâni creierul în formă de balon al fătului îi permite să-şi înconvoaie corpul, să sughită, şi să reacţioneze la sunete puternice. În săptămâna a zecea îşi mişcă mâinile, „respiră” lichid amniotic în interior şi în exterior, îşi deschide fălcile şi se întinde. Înainte ca primul trimestru să se termine cască, suge şi înghite, şi deasemenea simte şi miroase. La sfârşitul trimestrului al doilea poate auzi, iar spre sfârşitul sarcinii poate vedea.Dacă vom putea salva chiar şi o singură viaţă vom fi bucuroşi.

 

inapoi la campanii

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.