Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Cuvantul Intrupat

 

Administrator pagina:
cuvantulintrupat

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
gvoichita, evelina, Dynutzza si inca 12


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Galati
Adresa:
Str. Dogariei nr. 111, Galati
Telefon:
0236411695
Persoana de contact:
Bogdan Chelariu
E-mail:
info@cuvantulintrupat.com
Site web:
www.cuvantulintrupat.com

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Fundatii
Domeniu principal de activitate:
Programe pentru copii si tineri
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Educare, Asistenta si ingrijire, Consiliere psihologica pentru copil si familie, Reintegrare familiala si comunitara, Socializare si petrecerea timpului liber

 

Descrierea fundatiei

 
Infiintata in 2001 in Galati de catre un grup de voluntari romani si americani, Fundatia Cuvantul Intrupat a lucrat initial cu copiii si tinerii care traiau si cerseau pe strada.

In prezent ii sprijinim pe cei mai vulnerabili dintre copiii aflati in situatii de risc, cei care petrec timp pe strada, tinerii aflati in aceeasi situatie si familiile sarace. Cei mai multi dintre copii sunt afectati de saracie, alcoolism, abuzuri si violenta, de lipsa educatiei si a unei protectii adecvate din parte parintilor lor.

Principalul proiect al fundatiei este Centrul Comunitar “La Vale”. Pentru aproximativ 40 de copii, adolescenti si tineri care cersesc sau sunt in situatii de risc de abandon familial si scolar, prin Centrul Comunitar oferim: hrană caldă şi ingrijire (duşuri), (re) integrare în şcoală, asistenţă la teme şi recuperare în plan educaţional, asistenţă materială pentru a sprijini frecventarea şcolii, asistenţă medicală primara, terapie prin artă, muncă în grădină şi joacă, consiliere, educaţie spirituală, tabara de vara.

Pentru o mare parte dintre copiii pe care ii sprijinim, relatiile cu lucratorii nostri sunt printre putinele repere benefice din vietile lor, iar sprijinul primit la Centru ii ajuta sa aiba stabilitate si sa primeasca incurajare si imputernicire pentru a se dezvolta sanatos din punct de vedere fizic, moral si emotional.

De asemenea, sprijinul nostru se indreapta si catre familiile copiilor, catre parintii si adultii de referinta ai acestora pentru a ajuta familiile sa devina stabile, astfel incat copiii sa poata creste in mod sanatos in mijlocul lor. Multi copii provin din familii destramate, unde parintii nu fac fata responsabilitatilor de parinte. O mare parte dintre parinti nu stiu sa scrie si sa citeasca, si nu-si pot ajuta copiii la teme. De asemenea, multi sunt someri si nu-si pot permite trei mese pe zi, cu atat mai putin haine si rechizite adecvate. Lucram direct cu parintii prin intermediul intalnirilor periodice in care discutam despre cresterea si educarea copiilor, administrarea gospodariei, despre igiena si sanatate.

Avand in vedere numarul tot mai mare de cereri de ajutor pe care le primim, ca si faptul ca locatia Centrului nostru se afla intr-unul din cele mai defavorizate cartiere ale orasului, in acest an ne-am propus extinderea serviciilor noastre.

Prioritatile organizatiei noastre pentru acest an sunt:

- cresterea numarului de familii din zona ajutate prin serviciile noastre; interventia noastra va viza in primul rand facilitarea accesului la o forma de invatamant adecvata varstei copiilor, o mare parte dintre acestia nefiind scolarizati;

- program de alfabetizare a parintilor copiilor nostri; programul a debutat la inceputul lunii iulie.

- dezvoltarea abilitatilor de cautare si pastrare a unui loc de munca pentru tinerii sprijiniti prin Centrul Comunitar si integrarea lor profesionala.

- cresterea nivelului de implicare din partea comunitatii locale in serviciile sociale oferite de fundatia noastra: prin voluntariat, sustinere financiara si materiala - donatii, sponsorizari, directionarea a 2% din impozitul pe profit etc, dezvoltarea de parteneriate cu institutii si companii private.

 

Comentarii:


silvia
coemntarii
BUNA ZIUA AM FRATELE CARE ARE NEVOIE DE AJUTOR A FOST OPERAT DE ANEURISMA ANU TRECUT FAPT CARE IN URMA OPERATIEI A RAMAS AFASIC SI CU O PAREZA DREAPTA NU ARE POSIBILITATEA DE A PLATI TERAPIA DE ACEA VA CER UN MINIM DE AJUTOR PENTRU TERAPIE SI LOGOPEDIE ACEST OM A PERDUT TOTUL ACUM PE LANGA SANATATE SI CASA CARE BANCA IA TRIMIS O SCRISOARE DE EVACUARE DACA NU PLATESTE CASA RUGAMINTEA MEA E DACA AVETI POSIBILITATEA DE A CUMPARA APARTAMENTUL PE CARE IL ARE DE PLATIT NU VA CEREM BANI PENTRU CASA DAR POATE ACEASTA FUNDATIE UN APARTAMENT CU 2 CAMERE LA UKTIMUL LEU VAR FI DE FOLOS 0748086224
Adaugat de: la data de 30-August-2012, 17:08
linie gri
 
o fetita are nevoie de ajutor sa poata sa
coemntarii
Buna ziua va scriu acest mesaj cu speranta ca cineva poate sa ajute aceasta fetita sa poata sa mearga la scoala ,mama ei are o pensie de handicap de 234 ron pe luna[este operata la inima] si nu asi permite sa ai cumpere fetitei strictul necesar pentru scoala ,fetita se numeste Izabela si are 9 ani merge clasa a doua, ea are nevoie de hainute si rechizite pentru asi continua scoala va rog cine poate si are buna vointa sa o ajute sunati la numarul de tel 0763918608 acesta este numarul mamei va multumesc
Adaugat de: vasile-aurelia la data de 22-September-2013, 10:46
linie gri
 

 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: