Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA DINCOLO DE AUTISM CRAIOVA

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
dicolodeautism

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
Dynutzza, evelina, alexrows si inca 37


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Dolj
Adresa:
CRAIOVACL.BUCURESTI BL.P3AP.2
Telefon:
0769083426
Persoana de contact:
Preoteasa Oana Elena
E-mail:
dincolodeautism@yahoo.com
Site web:
www.dincolodeautism.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Programe pentru copii si tineri
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

 Terapie comportamentala: modificarea comportamentului disfunctional al copilului autist care se realizează prin metode si mijloace specifice prin aplicarea diverselor strategii terapeutice. Scopul schimbarii comportamentale este acela de raspuns adaptativ la mediu incluzand si reducerea agresivitatii si deschiderea spre socializare.

 Terapie senzoriala: dobandirea cunostiintelor privind forma volumul structura materialelor echilibrul sau instabilitatea lucrurilor sau fenomenelor dezvoltarea sensibilitatii vizuale si tactile precum si raspunsul adecvat la stimulii senzoriali. Terapia senzoriala se realizeaza dupa un program grupat pe stadii flexibil elaborat numai dupa o evaluare initiala a capacitatii senzoriale a copiilor.

 Artterapie: terapie prin desen pictura decupaj modelaj cu plastilina si lut sculptura decoratiuni confectionare de jocuri jucarii papusi. Artterapia face parte din terapia complexa integrata si este de o importanta fundamentala in cadrul procesului de recuperare a persoanelor cu dizabililati.

 Kinetoterapie: terapia prin miscare cuprinde formarea reflexului de atitudine corporala corecta prevenirea si corectarea deficientelor fizice dezvoltarea fizica armonioasa.

 Activitati de cunoastere: este constituita din actiuni si programe compensatorii care faciliteaza intelegerea lucrurilor fenomenelor oamenilor situatiilor. Sunt vizate in principal dobandirea consolidarea sistematizarea completarea informatiilor competentelor deprinderilor abilitatilor. Programele sunt elaborate individual in functie de nivelul de cunoastere al fiecaruia in urma unei evaluari.

 Activitatile de socializare: includ cunoasterea respectarea si aplicarea normelor deprinderilor de comportare civilizata. Reglarea propriei conduite in functie de cerintele altor persoana cunoasterea mediului social autonomie in afara clasei si a scolii formarea si exersarea unor comportamente adecvate civilizate in ocazii speciale (vizite aniversari sarbatori) cunoasterea emotiilor proprii si ale altora relatii de familie.

 Activitatea de consiliere parentala: urmareste sustinerea unui schimb de informatii intre parinti si specialisti privind evolutia terapeutica a copilului. De asemenea consilierea va avea ca obiective sustinerea afectiva a parintilor cu copii autisti dezbaterea de probleme personale clarificarea nelamuririlor legate de afectiune acceptarea diagnosticului adoptarea unei atitudini pozitive a parintilor fata de problemele de educatie ale copilului astfel incat familia sa continue programul de recuperare a copilului.

 

Descrierea fundatiei

 
Asociatia Dincolo de Autism Craiova este o asociatie non profit al carei scop este :Adecvarea si reabilitarea comportamentala atitudinala si verbala a copiilor cu autism la mediul socio-cultural romanesc.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: