Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.ro Fundatii Declaratia 2%
 
Descarca acum Declaratia 2%
French Toast de la Vel Pitar
Descarca acum declaratia 2% pentru redirectionarea impozitului pe venit.
Ajuta fundatiile si institutiile sociale inscrise pe site sa isi indeplineasca programele sociale. Ai la dispozitie Formularul 230, daca esti angajat, sau Formularul 200, daca esti persoana fizica autorizata. Formularele completate se depun pana pe data de 25 mai 2013 la Administratia Financiara de care apartii sau se pot trimite pe mail fundatiei pe care ai ales sa o sustii!
O data pe an ii poti alege pe cei despre care crezi ca pot schimba lumea!
 
PASUL 1 : Alege fundatia in beneficiul careia doresti sa redirectionezi cei 2% din impozit. Alege fundatia
PASUL 2 : Descarca una din declaratiile disponibile pentru fundatia aleasa.

Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit si in 2 minute, durata de completare a acestui formular, vei fi ajutat deja pe cineva.

Unele din cele mai des invocate motive de cei care se scuza ca nu pot raspunde unui anunt de ajutor sunt lipsa timpului si a banilor.

O data pe an insa, nimic nu ne mai impiedica sa spunem statului incotro sa trimita 2% din banii pe care ni i-a luat deja, iar tot procesul dureaza doar doua minute.

Copiii, educatia, varstnicii, somerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protectia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar cateva din domeniile in care doua procente din impozitul pe care il datorezi poate avea cu adevarat impact.

Incepand cu 2005, toti cetatenii romani au dreptul sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit, iar completarea sumei nu este necesara, organul fiscal va calcula si va vira acesti bani.

Iata cei 4 pasi simpli pe care trebuie sa-i urmezi pentru a ajuta organizatia non-profit preferata:

  1. Selecteaza fundatia sau asociatia catre care vrei sa fie redirectionati cei 2%
  2. Descarca si completeaza formularul 230 daca ai obtinut venituri doar din salarii sau formularul 200 daca ai obtinut venituri si din alte surse. Aceste formulare sunt precompletate cu datele organizatiei pe care ati ales-o la pasul 1.
  3. Obtine fisa fiscala pe anul 2012 de la angajator si depune ambele documente la Registratura Administratiei Financiare la care esti arondat sau trimite-le prin posta, prin scrisoare recomandata, pana la data de 25 mai 2013.
  4. Convinge-i si pe cei din jurul tau ca acesti bani vor fi mult mai bine folositi pentru comunitate de catre organizatiile non-profit, decat o poate face statul.

Daca nu gasesti ONG-ul tau in lista trimite un mail la contact@imparte.ro

Nu rata ocazia de a face o schimbare in bine si asigura acestor bani o destinatie nobila.

Unele fundatii si asociatii ofera si posibilitatea ridicarii formularelor de catre un membru al organizatiei, in cazul in care s-au strans mai multe. Poti face lobby la locul de munca printre colegi, oferindu-le astfel un motiv in plus sa sustina o organizatie non-profit.

 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
 

Voluntariat

Felicitari caritabile

Campanii

Mai, luna in care donezi sange

Mai, luna in care donezi sange

In luna mai implica-te alaturi de noi si doneaza sange pentru cei a caror viata depinde de asta. Nu ai mai donat pana acum? Afla tot ce trebui...