Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Centrul de zi Something New

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
AsociatiaSomethingNew

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Cluj
Telefon:
0741705921
Persoana de contact:
Vulea Erika Lidia
E-mail:
lidia@something-new.ro
Site web:
www.something-new.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Fundatii
Domeniu principal de activitate:
Programe pentru copii si tineri

 

Servicii oferite:

Activitati propriu zise in cadrul centrului de zi:

Activitatea educationala se desfasoara in Centrul de zi Something New in grupe de maxim 6 copii, avand caracter adaptat fiecaruia in parte, conform nivelului sau de functionare si invatare. Cei 25 de copii vor participa la activitatiile centrului de 5 ori pe saptamana, iar programul va fi de dimineata sau de dupamasa, conform orarului scolar. Copii vor beneficia de o masa calda si gustare.

Socializare: Centrul de zi “Something new” va desfasura activitati de socializare atat in cadrul centrului, prin organizarea unor evenimente speciale, serbari de Craciun, targuri, jocuri, 8 martie, ziua Copilului, cat si in afara centrului de zi prin, iesiri in oras, la teatru, muzee, excursii etc. Fiecare dintre aceste actiuni solicita o organizare atenta, avand o importanta deosebita pentru dezvoltarea autonomiei sociale a copiilor, pentru dezvoltarea unor deprinderi legate de viata cotidiana, oferind si ocazia imbogatirii experientelor si a cunostintelor lor.

Dezvoltarea deprinderilor de viata independenta reprezinta un proces complex, prin care beneficiarii, sunt ajutati sa devina competenti din punct de vedere social, emotional, moral, fizic si cognitiv, asadar, Centrul de zi “ Something new” va organiza programe specializate pe dezvoltarea imaginatiei, creativitatii, piese de teatru. In cadrul proiectului copii vor participa la activitati ce vizeaza formarea deprinderilor de viata, cum ar fi intretinerea igienei personale si a spatiului de locuit, folosirea mijloacelor de transport in comun, codul bunelor maniere. Se pune un accent deosebit pe repetivitatea activitatilor, ceea ce duce la inregistrarea unui progres continuu in formarea deprinderilor.

Consiliere pentru copii: implica o actiune planificata, centrata pe problematica clientului, prin intermediul careia se pot atinge urmatoarele obiective:

- optimizarea comportamentului si imbunatatirea relatiilor interpersonale;

- cresterea nivelului de constientizare a persoanei, a capacitatii de autoexplorare si autocontrol;

- intarirea Eului si a increderii in fortele proprii, a autonomiei si independentei personale;

- reducerea anxietatii, cresterea rezistentei la frustrare;

- dezvoltarea capacitatii decizionale prin invatarea unor modalitati de a ierarhiza prioritatile, de mobilizare a eforturilor personale in vederea atingerii scopurilor propuse- obtinerea performantelor.

Consiliere pentru parinti:

- gasirea unor metode pentru dezvoltarea unei relatii bune cu copiii/sot(ie);

- cresterea sansei de gasire si pastrare a unui loc de munca;

- pregatirea parintiilor pentru o implicare cat mai buna in dezvoltarea educationala a copilului.

 

Descrierea fundatiei

 
Centrul de zi “Something new”, l-am deschis din dorinta de a veni in ajutorul copiilor proveniti din familii cu nevoi speciale. Dorim să îi ajutăm pe acești copii să depasească diferitele situații grele cu care se confruntă familia lor, astfel încât ei să se poată dezvolta normal pe plan social, emoțional, intelectual si artistic. Majoritatea famililor se confruntă cu diferite probleme și nu reusesc să depasească momentele critice, singuri. Centrul de zi “Something new” își dorește să joace un rol important în viața acestor oameni, sprijinindu-i.

Profesionalismul, afecţiunea, delicateţea personalului, spiritul pedagogic şi metodologia folosită

în cadrul Centrului de zi “Something new”, ajută copilul la deschidere, cooperare şi schimbare. Intervenţia are în vedere obţinerea unor rezultate pe termen lung.

În cadrul centrului de zi “Something new”, li se oferă copiilor aflaţi în situaţii de risc, servicii de găzduire (4 ore/zi), educare, dezvoltare artistica, socializare şi petrecerea timpului liber, consiliere psihologică şi suport social pentru familiile lor. Serviciile oferite sunt benefice pentru copii şi familiile acestora, acestea reuşind să depăşească situaţiile critice prin care au fost nevoiţi să treacă.

Obiective

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Doneaza obiecte

Are nevoie de: mobilier, haine adulti, haine copii, materiale didactice, jucarii, aragaz, frigider, masina de spalat haine

 

Evenimente comunitate: