Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia Trei Frati Patati

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
Fara administrator

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Cluj
Adresa:
Piata Romana nr.17, Turda (Fosta Fabrica de Bere)
Telefon:
0743138680
Persoana de contact:
Daniela Muresan (Voluntar)
E-mail:
funny_dany2003@yahoo.com
Site web:
http://www.treifratipatati.com/

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Protectia animalelor
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Scopul asociaţiei noastre este protecţia animalelor, în special câini şi pisici, dar şi alte specii de animale, cu şi fără stăpâni, educarea cetăţenilor cu privire la aspecte legate de deţinerea, înregistrarea, creşterea, protecţia şi tratarea acestora, în conformitate cu legislaţia actuală, precum şi controlul respectării prevederilor legale, naţionale şi internaţionale, în ceea ce priveşte protecţia animalelor.

Printre ceea ce ne-am propus să realizăm se mai numără:

Controlul prin sterilizare a reproducţiei câinilor comunitari şi pisicilor comunitare, a animalelor ai căror proprietari sunt persoane cu venituri mici, stoparea abandonului animalelor de companie şi a celor de la fermă.

Semnalarea şi urmărirea rezolvării cazurilor de maltratare a animalelor/obţinerea sprijinului organelor în drept pentru sancţionarea persoanelor care aplică rele tratamente animalelor

Realizarea de materiale publicitare (ex. Broşuri, pliante, reviste) pentru informarea/educarea cetăţenilor

Realizarea unor emisiuni/rubrici cu scop de informare/educare, cu sprijinul organelor media locale

Realizarea unor campanii stradale de informare a cetăţenilor, pentru prevenirea abandonului şi încurajarea sterilizării animalelor de companie;

Realizarea de proiecte educative în şcoli cu scopul informării/formării tinerei generaţii privind relaţia om-animal, responsabilizarea în creşterea animalelor de companie;

Organizarea de concursuri între elevi/şcoli, ex. concursuri tematice de eseuri, concursuri de desen etc;

Derularea unor campanii/programe de adopţii pentru animalele abandonate;

Stimularea întrebuinţării animalelor în scopuri educative/terapeutice;

Colaborări cu organizaţii similare din ţară şi străinătate;

promovarea colaborării între ONG-urile de profil, precum şi între acestea şi instituţiile guvernamentale;

în colaborare şi cu sprijinul sponsorilor/autorităţilor, construirea unor spaţii de cazare/adăposturi, centre medicale pentru câinii comunitari.

 

Descrierea fundatiei

 
Trei Fraţi Pătaţi a luat naştere la începutul anului 2008, materializându-se din visul unui grup restrâns de iubitori de animale care, ani de-a rândul, se ocupau individual de animalele străzii, fără nici un suport legal.

Sentimentele care le avem faţă de animale şi dorinţa noastră de a încerca să schimbăm ceva în mentalitatea concetăţenilor noştri, ne impulsionează să trecem peste toate hopurile şi greutăţile. Nu ne intimidează etichetele care ne sunt puse de către cei care, încă, nu înţeleg de ce facem ceea ce facem, atâta timp cât “nebunia” noastră de a iubi animalele este una constructivă. Cel mai greu însă trecem peste momentele în care nu putem salva un animal, iar durerea pe care o resimţim prin ochii unui animal în agonie, ne paralizează pentru o vreme. Dar când ne revenim, pornim mai departe cu o doză sporită de ambiţie. Vrem să avem puterea să aducem o schimbare în viaţa animalelor din oraşul nostru, să încercăm o altă abordare a unei mentalităţi uzate de vreme, prin campanii de conştientizare a populaţiei, prin proiecte educaţionale în şcoli. Şi până să reuşim asta, înaintăm cu paşi mici prin acţiuni de sterilizări şi vaccinări. Iar la ora asta ne putem mândri că mare parte din câinii şi pisicii din oraşul nostru au fost sterilizaţi/castraţi de/prin asociaţia noastră.

La început nu ne-am permis construirea şi întreţinerea unui adăpost, motiv pentru care membrii asociaţiei noastre au adunat animăluţe, aflate în situaţii de criză, în propriile lor cămine, oferindu-le toată căldura şi dragostea lor. Aşa însă am ajuns la suprapopulare şi la nenumărate necazuri cu vecinii. Din acest motiv am făcut un apel la populaţie pentru înfiinţarea unei reţele de “foster parents” – părinţi maternali, care să fie de acord să ia în îngrijire, pentru o perioadă limitată, animăluţele pe care noi le salvăm. Am gasit doar două persoane, care după câteva luni au renunţat din cauza nopţilor nedormite şi a reclamaţiilor vecinilor.

Doar că anul 2009 a fost unul foarte “bogat” în abandonuri. Doar în câteva luni de vară am ajuns să găsim peste 50 de câini, ceea ce ne-a obligat să căutăm soluţii pentru protejarea lor. O provocare extrem de grea, mai ales când nu ai ajutor. Ne-am bucurat totuşi că prin familia Raţiu şi Fundaţia Raţiu din Turda, am primit acceptul de a adapostii câinii culeşi de pe străzi pe proprietatea familiei, mai precis în incinta fostei Fabrici de Bere. La ora actuală suntem mândrii proprietari a peste 160 de patrupede. Toţi câinii sunt vaccinaţi, deparazitaţi, sterilizaţi/castraţi şi ... botezaţi. Nici unul nu a rămas necunoscut. Fiecare are povestea sa, din pacate multe poveşti triste şi fiecare ar fi mult mai fericit să ajungă membrul iubit şi răsfăţat al unei familii. Din păcate, doar puţini dintre ei se pot lăuda cu un vis împlinit. Majoritatea celor ajunşi la noi de pui, nu cunosc altceva decât viaţa în ţarc. Pentru ei am avea nevoie de voluntari care să-i mângâie, să-i scoată o plimbare, să se joace cu ei.

Avem convingerea că sentimentele ce ne guvernează existenţa vor avea puterea să molipsească şi alte fiinţe pentru a se implica alături de noi. Cu iubire, înţelegere şi respect faţă de animale, de natură, faţă de Măria-sa Viaţa.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Doneaza obiecte

Are nevoie de: Pe lista noastră de necesar, pe care o “trimitem” zilnic în univers, se află în primul rand o maşină cu care să putem transporta animalele. Dar la fel de importante sunt si urmatoarele: Hrana pentru catei (bobite pentru adulti, bobite pentru pui, conserve etc.), Medicamente de uz veterinar (Vitamine, Calciu, solutii pentru deparazitare externa, pastile pentru deparazitare interna etc.), Vase pentru mancare si apa, Casute, Custi me<x>talice, Jucarii pentru caini... Orice aveti si credeti ca s-ar potrivi.

 

Evenimente comunitate: