Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA CERT TRANSILVANIA

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
adinamoldovan

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Cluj
Telefon:
0756 916 156.
Persoana de contact:
Flaviu Garbo- Presedinte
E-mail:
flaviu_g@yahoo.com
Site web:
www.cert-transilvania.ro

 

Informatii despre fundatie

 

Descrierea fundatiei

 
C.E.R.T. TRANSILVANIA

Community Emergency Response Team

DETAȘAMENTUL DE INTERVENȚIE LA DEZASTRE

Cine suntem noi

Detașamentul CERT Transilvania este o asociație înființată în data de un grup de oameni care sunt uniti de pasiunea comuna pentru off road , cu scopul ajutorării oamenilor aflați la nevoie., in specl a celor care se afla in zone cu acces dificil. Altfel spus, natura asociației noastre se bazează pe voluntariatul membrilor echipei noastre, iar obiectivele noastre principale constau în intervențiile în situații de urgență și acțiunile umanitare de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate. Trebuie sa menționăm că detașamentul nostru funcționează neoficial de aproape 6 ani, și avem la activ o serie de acțiuni importante, spunem noi, în care am fost implicați sau pe care le-am organizat chiar noi. Faptul că de curând am reușit înființarea noastră ca asociație în mod formal și oficial, ne va permite să ne continuăm munca de până acum.

Principiile pe baza cărora Detașamentul CERT Transilvania s-a constituit sunt următoarele:

- participarea ca voluntar, pe baza consimțământului liber exprimat;

- implicarea activă a voluntarului în viața comunității;

- desfășurarea voluntariatului cu excluderea oricărei contraprestații materiale;

- recrutarea voluntarilor pe baza egalității șanselor, fără nici un fel de discriminări;

- asumarea liber consimțită de către voluntar a suportării riscurilor pe care le presupune activitatea în detașamentul de intervenție.

Ce facem

Detașamentul CERT Transilvania este pregătit și are experiență pentru a interveni în acordarea primului ajutor pre-medical, acordarea asistenței sociale și psihologice, asigurarea asistenței umanitare de urgentă, asigurarea primirii și cazării persoanelor evacuate, asigurarea apei și a hranei acestora, desfășurarea unor activități profilactice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în masa, culegere de date și informații pentru efectuarea evaluărilor privind nevoile populației afectate, participarea la avertizarea populației, distribuirea de ajutoare, participarea la activități de căutare și salvare. Acțiunile umanitare de ajutorare a cazurilor sociale aflate in dificultate sunt și ele parte din programul nostru de acțiune.

Când, unde și cum ne desfășurăm activitatea

Detașamentul de intervenție în situații de urgență CERT Transilvania, se înființează, se organizează și funcționează pentru asigurarea îndeplinirii principalelor funcții de sprijin privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență prin legislația în vigoare ( HG 2288, 9 Dec. 2004), precum și a altor funcții care pot fi îndeplinite pe baza organizării și dotării echipei CERT Transilvania ( acțiuni umanitare, cursuri de specializare).

Detașamentul CERT are un număr variabil de persoane și echipe instruite pentru gestionarea situațiilor de urgenta, constituite în funcție de specializarea acestora, care au la dispoziție resursele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor prevăzute în regulamentul nostru de organizare și funcționare.

De ce

Pentru că, în viziunea noastră, o societate nu poate crește și nu se poate desăvârși decât ca rezultat al acțiunilor performante și responsabile ale membrilor săi. Pentru a îndeplini această viziune considerăm că misiunea noastră este de a ne implica cu întreaga noastră capacitate, pentru a oferi ajutor în aria noastră de competență – intervenții în situații de urgență.

Credem cu tărie în forța exemplului personal și în datoria individului de a împărtăși societății din experiența sa. Credem în conștiința lucrului bine făcut, în profesionalism și integritate.

Cu ce ne mândrim

Menționăm cu mândrie câteva dintre cele mai importante intervenții, proiecte și acțiuni pe care le-am dus la îndeplinire, de când ne-am constituit în grupul de voluntari CERT Transilvania. Așadar:

Intervenții de urgență:

- inundații (Valea Stanciului, Valea Căpușului, Valea Ierii, Valea Răcătău, Lunca Someșului Mic, Mănăstireni, Gilău)

- salvări montane (Munții Apuseni, Muntele Mare, Munții Gilăului)

- alunecări de teren (Băișoara), incendii în zone greu accesibile (Mera, Răcătău)

Acțiuni umanitare:

• Acțiune umanitară de Crăciun 2009

• Acțiune umanitară de Paști 2010

• Acțiune umanitară de Crăciun 2010

• Acțiune umanitară de Paști 2011

• Acțiune umanitară de Crăciun 2011

• Acțiune umanitară de Pasti 2012

• Acțiune umanitară de Crăciun 2012

• Copii nostrii – familia cu 9 copii gasiti intr-o coliba sapata in munte

• Diana Urcan- Campioana nostră la karate

Proiecte pe termen lung:

- Scoala din Tranisu de Sus- reabilitarea si reamenajarea scolii din localitate, in parteneriat cu Habitat pentru Umanitate.

- Proiectul Cei 9 copii’’ - construirea unei case pentru familia Matei

- Proiectul Vizitează un bătrân aflat la nevoie- vom continua acțiunile noastre privind suportul acordat în cazurile cele mai grave, prin acțiuni organizate cel puțin lunar;

Unde vrem să ajungem

În cei mai bine de 5 ani de când sprijinim comunitățile locale ale județului Cluj prin acțiunile noastre de intervenții în situații de urgență, am reușit să creștem, să acumulăm experiență neprețuită și să câștigăm încrederea serviciilor de intervenție locale.

Dată fiind reușita înființării detașamentului C.E.R.T. Transilvania, obiectivele noastre pe termen lung sunt continuarea tuturor tipurilor de acțiuni de până acum și oficializarea relației noastre cu serviciile locale de intervenție, prin stabilirea unei colaborări într-un cadru legal cu autoritățile locale.

 

Comentarii:


ofer o casa
coemntarii
Am o casa in jud olt de 4 camere, curte , obor de animale, gradina de zarzavat , vie etc.Acolo locuieste mama mea de 87 ani singura , are pensie , isi gateste spala singura,Doresc sa gassc o familie care sa se mute definitiv acolo , si sa se gospodareasca , daca este o familie serioasa ii facem acte pe toata casa.Casa este mai batraneasca .Noi copii care avem si noi copii nu dorim sa ne intoarcem acolo sa locuim.Acolo se pot creste pasari animale, zarzavaturi , vie , in sat este sala generala , primarie , medic, gradinita.Am dori contact pe email nicolaelena08@yahoo.com
Adaugat de: nicolaelena08 la data de 15-January-2014, 10:01
linie gri
 

Doneaza obiecte

Are nevoie de: alimente de baza neperisabile, rechizite, jucarii, haine in conditii bune.

 

Evenimente comunitate: