Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Samusocial din Romania

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
SamusocialdinRomania

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
raluca-du, zukunft24, catalinmezdrea si inca 32


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
Str. Cluceru Udricani nr 1-3 bl 106A parter tronson 1 sector 3 Bucuresti
Telefon:
021.327.22.30; 0745.177.156
Persoana de contact:
Monica Tautul
E-mail:
pr@samusocial.ro
Site web:
www.samusocial.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Ajutorarea persoanelor fara adapost
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Asistenta medicala sociala consiliere psihologica si psihiatrica.

 

Descrierea fundatiei

 
Samusocial din Romania este singura organizatie din Bucuresti care are drept scop ajutorarea persoanelor adulte fara adapost din Capitala prin oferirea de servicii de asistenta medicala sociala consiliere psihologica si psihiatrica. Conform statisticilor organizatiei noastre la nivelul Bucurestiului traiesc aproximativ 5.000 de adulti ai strazii.

Profesionistii Samusocial din Romania ii ajuta pe adultii strazii sa isi recapete pentru inceput identitatea si sanatatea pentru a putea lupta mai departe in obtinerea de ajutoare sociale pensii accesul la cantine sociale si chiar in lupta de recastigare a bunurilor pierdute prin diverse inselatorii.

Proiectele derulate de Samusocial din Romania sunt: Echipele Mobile – de Zi de Noapte si Psihiatrica Centrul de Zi si Atelierul de Insertie socio-profesionala. Datorita acestor proiecte organizatia ofera persoanelor adulte fara adapost din Capitala servicii de asistenta medicala sociala consiliere psihologica si psihiatrica. In plus la Centrul de Zi beneficiarii au posibilitatea de igienizare prin cele patru dusuri puse la dispozitie unde acestia primesc un rand de schimburi si produse de igienizare.

Datorita partenerilor organizatiei adultii strazii primesc medicamente specifice bolilor de care sufera sub supraveghere medicala medicamente eliberate de Farmacia Centrului de Zi. In perioadele friguroase ale anului tot datorita partenerilor si finantatorilor beneficiarii primesc imbracaminte incaltaminte si saci de dormit.

Donatii in bani:

Samusocial din Romania le ofera beneficiarilor sai – persoanele adulte fara adapost – posibilitatea de igienizare imbracaminte si produse de igiena corporala medicamente si incaltaminte. Avand in vedere ca in Bucuresti traiesc printre noi aproximativ 5.000 de persoane adulte fara adapost pentru care exista doar 330 de locuri de adapostire hainele pe care acestia le primesc se deterioreaza mult mai repede. Astfel ne vedem nevoiti sa ii ajutam sa isi schimbe hainele macar o data pe luna fapt pentru care avem nevoie de bani.

Un alt aspect ce necesita bani este cumpararea de medicamente pentru diversele boli pe care acestia le au. Persoanele adulte fara adapost se confrunta zilnic cu conditii precare de viata alimentatie improprie lupta continua pentru supravietuire violenta crescuta desocializare lipsa oricarui sprijin din partea comunitatii lipsa oricaror conditii de igiena asocierea afectiunilor psihiatrice cu alte afectiuni somatice. Toate aceste probleme duc la o stare de sanatate precara in randul adultilor strazii. Printre cele mai intalnite afectiuni se gasesc probleme ale aparatului digestiv (93%) hepatita (69%) probleme oculare (46%) sau dermatologice (23%).

Donatii in obiecte:

Viata in strada sub cerul liber este dificila atat pentru psihicul cat si pentru organismul adultilor strazii. Astfel acestia se vad nevoiti sa isi incropeasca diverse adaposturi de noapte din ziare saci pungi sau umbrele.

Mai ales pe perioada rece acestia au nevoie de un minim de caldura iar pentru ei sacii de dormit reprezinta solutia ideala.

De asemenea produse de imbracaminte precum haine de iarna tricouri camasi pantaloni sau pulovere sunt binevenite atata timp cat sunt intr-o stare cat de cat buna.

 

Comentarii:


o mica rectificare
coemntarii
Probabil ca in loc de 930% trebuia scris 93%,si in loc de 697%,233% trebuia scris altceva! Va multumesc!
Adaugat de: MirceaValentin la data de 28-January-2011, 9:36
linie gri
 
ar trebui sa ne pese de aproapele nostru
coemntarii
buna dimineata ar trebuii sa ne pese mai mult de persoanele fara adapost pentru ca este foarte greu sa traiesti pe stazi este greu sa te reintegrazi in societate cind esti respins de toti, cite odata stau si ma gindesc ca oamenii pune mai mult pret pe caini decit pe oameni le acorda mai multe sanse cainilor ar trebuii sa ne iubim aproapele ca pe noi insine este una dintrte porunci asa scrie si in biblie ca daca incalcam o porunca le incalcam pe toatehaideti fratilor sa le facem o bucurie sa ai ajutam si noi cu cit puterm cu mincare cu ce putem o mincare calda pentru oamenii strazii
Adaugat de: serban-nicoleta30 la data de 16-February-2015, 3:01
linie gri
 

Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: haine, incaltaminte,,tricouri, camasi, pantaloni sau pulovere sunt binevenite atata timp cat sunt intr-o stare cat de cat buna.

 

Evenimente comunitate: