Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Prieteni Pentru Tine

 

Administrator pagina:
anda.brailean

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
str. Soseaua Industriilor nr. 53, sector 3, Bucuresti
Telefon:
0766063670
Persoana de contact:
Brailean Anda
E-mail:
fundatiappt@gmail.com
Site web:
www.fundatiappt.ro

 

Informatii despre fundatie

 

Descrierea fundatiei

 
Fundatia Prieteni Pentru Tine a luat fiinta in luna iulie 2013, avand ca fondator societatea comerciala Preturi Pentru Tine. Ideea crearii fundatiei a pornit de la experienta ca angajator.

Incadrand in munca tineri proveniti din centre de plasament, care, cu sprijin si motivatie, au avut un parcurs profesional foarte bun si s-au dovedit angajatii cei mai devotati, am realizat ca ei nu sunt o cauza pierduta, ci, dimpotriva, tineri cu potential. In acelasi timp, discutand cu directorii de centre, am aflat cat de greu le este acestor tineri sa se integreze in viata reala si cat de putin abordata este aceasta problema la toate nivelele. Astfel, am dorit sa facem ceva, sa ne aducem contributia la o problema pe care am constientizat-o si transformat-o intr-o cauza pentru care merita sa luptam.

Tinerii din centrele de plasament au sanse reduse de integrare sociala si profesionala dupa implinirea varstei de 18 ani si parasirea centrului. Totodata, ei vin cu un \”bagaj” de probleme emotionale, materiale sau/si fizice, sunt vulnerabili si lipsiti de orientare sau sprijin. Fundatia isi propune sa raspunda unei probleme sociale prea putin abordate si sa creeze o punte intre mediul unui sistem de asistare si un mediu competitiv si dur al pietei libere. Tinerii din centrele de plasament sunt adesea nepregatiti in momentul in care sunt nevoiti sa paraseasca centrul si sunt atrasi fie intr-un mediu infractional, fie intr-unul de subzistenta.

Fundatia Prieteni Pentru Tine doreste sa ii ajute sa isi depaseasca aceasta conditie si considera ca marile probleme sunt date pe de o parte de sistemul de asistare sociala in care sunt obisnuiti in centru si lipsa sau precara pregatire pentru iesirea din sistem, iar pe de alta parte de un mediu profesional reticent fata de acesti tineri si neconstient de faptul ca este o problema socio-economica la care contribuie tocmai prin aceasta ignoranta sau nepasare. Prin aceast efort in pregatirea si orientarea tinerilor si constientizarea angajatorilor asupra acestei probleme care, intr-un fel sau altul, se rasfrange inclusiv asupra mediului economic, se doreste crearea unui model de interventie sociala si de colaborare intre stat, mediul ONG si piata muncii, care sa fie implementat in toate zonele tarii.

Scopul fundatiei este sa pregateasca si sa sustina integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament. In realizarea acestui scop, fundatia isi propune sa desfasoare toate actiunile necesare in sensul de a:

1. Dezvolta si mentine o relatie de sprijin educativ, educational si mentorat cu copiii din centrele de plasament;

2. Propune un plan de dezvoltare educationala si profesionala pentru fiecare copil, in functie de aptitudinile, inclinatiile si capacitatile fiecaruia;

3. Dezvolta proiecte, servicii si programe in vederea atingerii scopului fundatiei;

4. Organiza campanii de strangeri de fonduri în vederea sustinerii si realizarii scopului propus al FUNDATIEI PRIETENI PENTRU TINE;

5. Promova FUNDATIA PRIETENI PENTRU TINE, schimbul de idei si experienta în mediul nonguvernamental;

6. Accesa si identifica fonduri de finantare atat nationale cat şi europene pentru finantarea proiectelor FUNDATIEI PRIETENI PENTRU TINE;

7. Infiinta un Centru de Dezvoltare si Orientare Profesionala pentru tinerii proveniti din centrele de plasament;

8. Dezvolta proiecte de economie sociala pentru tinerii proveniti din centrele de plasament.

Obiectiv 1 - Pregatirea pentru viata prin stimularea abilitatilor de autonomie personala si sociala a copiilor cu abandon familial din centre de plasament si de tip familial.

Obiectiv 2 – Constituirea unei retele de parteneri public-privat care sa aplice o metodologie eficienta de lucru pentru pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta la copii si tineri abandonati

Obiectiv 3 - Cresterea gradului de calificare si performanta in domeniul dezvoltarii abilitatilor de viata independenta a resurselor umane implicate in protectia copiilor institutionalizati

Obiectiv 4 - Grupuri de dezvoltare personala avand ca obiective imbunatatirea abilitatilor de comunicare, cresterea increderii in propriile resurse, intarirea abilitatii de rezolvare de conflicte si de negociere cu mediul, diversificarea rolurilor sociale, etc.

Obiectiv 5 - Consiliere, asistenta si mediere sociala pe tematici precum educatie pentru sanatate, igiena, nutritie, relatiile cu institutiile statului si accesarea drepturilor sociale, intocmirea CV-lui si mod de prezentare la interviu, activitati de autogospodarire (gatit, curatenie, ingrijirea gradinii, ingrijirea animalelor), orientare in timp si spatiu, protejarea mediului inconjurator.

Obiectiv 6 - Modelarea abilitatilor de viata atribuind sarcini si responsabilitati adaptate varstei copiilor prin activitati:

- de gatit

- de curatenie

- de ingrijire a animalelor

- de gradinarit

Parteneri

Asociatia Profesionistilor Mass-Media

S.C. Preturi Pentru Tine S.R.L.

DGASPC Sector 2, DGASPC Sector 3, DGASPC Botosani

Fundatia Cote Iasi

Asociatia Salveaza o Inima Botosani

Asociatia Speranta Pentru Ingerasi Iasi

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: carti, materiale educative, calculatoare, hainute, jucarii

 

Evenimente comunitate: