Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia INOCENTI- Filiala Bucuresti

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)

 

Administrator pagina:
Anachira

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Persoana de contact:
Valentina Maghirescu
E-mail:
valentina.maghirescu@inocenti.ro
Site web:
www.inocenti.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Fundatii
Domeniu principal de activitate:
Programe pentru copii si tineri
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Prin programul nostru de Prevenire a Esecului Scolar,noi ne luptam zilnic pentru ca toti copiii si tinerii inscrisi sa aiba parte de educatia pe care o merita.

 

Descrierea fundatiei

 
Misiunea Fundaţiei Inocenţi este aceea de a oferi sprijin copiilor şi familiilor acestora aflaţi în nevoie, pentru a avea o viaţă mai bună.

Fundaţia cu scop umanitar INOCENŢI este constituită ca persoană juridică de drept privat, neguvernamentala, fără caracter politic sau religios, cu caracter nepatrimonial (nonprofit) şi deserveşte copii şi familiile acestora, fără a face nici un fel de disciminare legată de naţionalitate, sex, religie, apartenenţă politică.

Programul de Prevenire a Esecului Scolar (P.E.S.),desfasurat de Fundatia INOCENTI- Filiala Bucuresti,este un program de tip socio-educational, initiat in anul 2011, care se compune in prezent din 3 structuri:

1) Centru de Suport Educational Bucuresti(C.S.E. 1)

CSE 1 a luat fiinta in 2011si vizeaza 25 de copii inscrisi, elevi in ciclul primar ce prezinta risc ridicat de abandon scolar. Copiii vin la Centru, de luni pana joi, in intervalul12.00-16.00 si aici sunt ajutati de catre supervizori si voluntari sa isi indeplineasca sarcinile scolare pentru a doua zi, sa recupereze lacunele de cunostiinte, iar, in functie de timpul ramas, participa la ore suplimentare de cultura generala, arte plastice, jocuri interactive etc.

2) Serviciul Suport Educational Tineri (S.E.T.)

SET este destinat tinerilor care au ajuns la un nivel educational ridicat fata de media comunitatii de apartenenta si care prezinta risc crescut de esec in ceea ce priveste continuarea studiilor (nepromovarea examenelor finale). In prezent sunt sprijiniti 8 elevi in ani terminali de gimnaziu si liceu, proveniti din familii cu grave dificultati socio-financiare, iar acestia beneficiaza saptamanal de ajutor specializat oferit de catre voluntari sub forma de meditatii la discipline ce fac obiectul examinarilor finale. Meditatiile se stabilesc de comun acord intre voluntari si beneficiari,de luni pana vineri, in intervalul 15.00-19.00.

3) Centru de Suport Educational Glina, jud. Ilfov (C.S.E. 2)

CSE 2 reprezinta cel mai nou proiect al Programului de Prevenire a Esecului Scolar si interventia urmeaza pattern-ul CSE 1, diferenta constand in faptul ca sunt numai 10 copii inscrisi. Deschiderea celui de-al doilea centru a fost motivata de rezultatele foarte bune obtinute la Bucuresti si de dorinta de a imbunatati calitatea vietii in acea comunitate care locuieste in apropierea gropii de gunoi.

 

Comentarii:


ajutor in bani pentru 2 elevi din jud iasi
coemntarii
sunt grav bolnav ,am handicap grav fara insotitor.ma numesc vasiliu ioan din sat suhulet com tansa jud iasi. am 2 copii la iasi elevi la 2 licee ,vasiliu petrisor anul 4 c.negruzzi si vasliu camelia lic economic nr 3 anul 3 deoarece sunt bolnav de 5 boli cronice plus b parkinson operat de 5 ori de hernie de disc .venitul meu fiind de 293 lei.sunt imobilizat la pat si nu mai am posibilitati pentru a finanta cei 2 elevi la iasi pentru cantina si camin lunar i mi trbuie 1600 de lei bani care nu i am .ajutati ma cum sa procedez sa le abandonez scoala.ma puteti contacta la nr de tel.0232.325.277
Adaugat de: Ioan58 la data de 8-February-2014, 14:48
linie gri
 

 

Evenimente comunitate: