Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Greenpeace CEE Romania

 

Administrator pagina:
irina.b

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

Microhidrocentrale în Moldova: alt proiect compromis de ilegalități

| 447 vizualizari

Octombrie 2011: Echipa Greenpeace a primit o sesizare referitoare la amplasarea unor microhidrocentrale în județul Suceava, pe râul Neagra Broștenilor. Locuitorii sunt îngrijorați că lucrările de amenajare ar putea distruge ecosistemul local.

Greenpeace a solicitat Agenției de Protecție a Mediului și Gărzii de Mediu Suceava informații despre stadiul proiectelor, consultările cu publicul și autorizațiile și documentația proiectelor. Pentru lucrările respective s-au făcut consultări cu publicul pentru emiterea acordului de mediu, acestea fiind anunțate pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava în august 2010.

La solicitarea noastră, Garda de Mediu a efectuat un control pe teren pentru a verifica situația lucrărilor de amenajare hidroenergetică pe râul Neagra. S-a constatat că nu s-au respectat condițiile impuse prin avizul de gospodărire a apelor, iar fapta a fost sancționată cu o amendă de 35.000 de lei. Firma care executa lucrările a refuzat să prezinte restul documentelor la control, astfel că a fost amendată cu 50.000 de lei.

Greenpeace va urmări respectarea legislației de mediu în vigoare în ceea ce privește amenajările hidroenergetice de pe cursul râului Neagra, în zona localității Broșteni.

Greenpeace susține producerea de energie din surse regenerabile, cu condiția ca aceasta să nu afecteze în nici un fel mediul înconjurător.

 

inapoi la articole

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.