Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Greenpeace CEE Romania

 

Administrator pagina:
irina.b

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

Amoniacul amenință Bacăul

| 463 vizualizari

În februarie 2011, echipa Greenpeace a primit o sesizare din Bacău, referitoare la un caz de poluare cu amoniac produsă de S.C. AMURCO S.R.L. Bacău.

Greenpeace a semnalat această problemă către Garda de Mediu Bacău, solicitând efectuarea unui control la fața locului și aplicarea măsurilor ce se impun.

S.C. Amurco S.R.L. a fost amendată de trei ori la începutul anului 2011, în valoare totală de 70.000 lei iar în cursul anului 2010 au fost aplicate șase amenzi în valoare totală de 35.000 lei.

Având în vedere depășirea valorilor maxime admise în repetate rânduri, a fost solicitată obținerea unei Autorizații Integrate de Mediu prin care limitele impuse la emisii să fie diminuate. În luna martie această autorizație a fost emisă iar aceste măsuri au fost prevăzute.

Noutăți

Din februarie și până acum Garda de Mediu Bacău a mai primit două sesizări privind poluarea cu amoniac iar în două cazuri s-a autosesizat. De fiecare dată a fost efectuat un control pe teren, însă nu au fost aplicate sancțiuni deoarece nu s-au înregistrat depăşiri ale concentrațiilor maxime admise de amoniac în zona locuită a municipiului.

Greenpeace face apel la locuitori ca în cazul în care apar alte probleme de mediu să ne anunțe și să trimită sesizări la Garda de Mediu.

Datorită ție ne putem implica și în problemele locale de mediu! Donează 1 euro ! http://www.greenpeace.org/romania/ro/supportus/

 

inapoi la articole

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.