Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Greenpeace CEE Romania

 

Administrator pagina:
irina.b

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

2% pentru protejarea naturii

| 256 vizualizari

Cei 2% care schimbă lumea…în bine!

Adesea avem senzația că putem rezolva foarte puține din marea de probleme care ne înconjoară și că eforturile noastre par să pălească în contrast cu alte forțe mai puternice. Însă trebuie să ne amintim constant că fiecare pas mare este compus din eforturi mai mici, gesturi simple și adesea mărunte care pot face diferența. Azi, tu poți decide soarta pentru 2% din impozitul tău pe venit. Altfel, o va face statul.

Pentru natură contează orice mic ajutor, de exemplu completarea formularului pentru 2%. Un mic gest anual poate să fie de mare ajutor pentru un ONG - iar Greenpeace primește fonduri numai de la persoane fizice sau fundații cu o politică de finanțare independentă.

Ce trebuie să faci?

Descarcă formularul care-ți trebuie (230 dacă ai venituri numai din salariu și 200 dacă ai venituri și din profesii liberale), completează-l (citeț, cu majuscule) cu datele tale și trimite-l sau depune-l până pe 25 mai la administrația fiscală de care aparții (din orașul din buletin).

Dacă ai ales să faci asta îți mulțumim și te invităm să te gândești la 4 prieteni de-ai tăi. Doar unul din cei patru a făcut același pas ca tine și a completat formularul. Ce-ai zice să stați de vorbă?

Aproximativ un sfert dintre contribuabilii români fac anual efortul de a direcționa cei 2% din impozit către un ONG și le mulțumim că fac acest lucru, fără ei nu am fi ajuns atât de departe.

2% din impozitul tău pe venit ….

…..pot ajuta la prevenirea tăierilor ilegale de arbori: de patru ani evaluăm starea pădurilor din România, ne implicăm în elaborarea unei legislații care să le protejeze cât mai bine și expunem cazurile de tăieri ilegale, pentru a ajuta la eradicarea acestui fenomen.

…..ne ajută să protejăm cele mai valoroase păduri primare de fag din Europa. Am început demersurile și în curând cu ajutorul vostru, România va avea primele păduri incluse în Patrimoniul UNESCO.

…..ne ajută să construim împreună un viitor bazat pe energie curată, regenerabilă. Anul trecut am realizat primul nostru proiect fotovoltaic din România, oferind școlii generale din Rovinari panouri solare.

…..ne ajută să continuăm campania începută anul trecut, de promovare a agriculturii ecologice, liberă de pesticide.

Afla mai multe și descarcă formularele pe

http://www.greenpeace.org/romania/ro/2-la-suta/

 

inapoi la articole

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.