Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala - ACSIS

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
AsociatiaACSIS

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
maria2005isabel, picatura, hermina.rotaru si inca 16


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
Calea Mosilor nr. 215 bloc 21 scara B apartament 37 sector 2 Bucuresti Romania cod postal 020864
Telefon:
021 211 30 94
Persoana de contact:
Roxana David – Responsabil marketing si comunicare
E-mail:
acsis@acsis.ro
Site web:
www.acsis.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Asistenta mamei si a copilului
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Consiliere sociala; Consiliere psihologica; Educare Integrare / reintegrare familiala si comunitara; Sprijin material / financiar; Training specializat in confectionarea de jucarii textile; Suport in asumarea de responsabilitati si competente sociale; Socializare si petrecere a timpului liber

 

Descrierea fundatiei

 
Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala - ACSIS s-a constituit in 2004 ca persoana juridica de drept privat neguvernamentala fara caracter politic sau religios cu caracter nonprofit si este acreditata ca furnizor de servicii sociale.

Misiunea ACSIS este mentinerea copiilor in familii prin oferirea de servicii psiho-sociale parintilor si viitorilor parinti aflati in dificultate. Facem acest lucru sprijinind parintii: sa depaseasca provocari majore ale perioadei pre si postnatale - dificultati materiale financiare si lipsa informatiilor utile cu privire la nevoile copilului la importanta primilor ani de viata; sa isi dezvolte increderea in fortele proprii si sa atinga scopuri precum completarea educatiei gasirea unui loc de munca evitarea unei sarcini nedorite.

Viziunea noastra este o lume in care: fiecare copil beneficiaza de o ingrijire corecta corespunzatoare nevoilor sale; fiecare parinte sau viitor parinte are cunostinte adecvate despre ingrijirea copilului despre importanta aspectelor de ordin psihic in dezvoltarea si educarea copiilor; fiecare parinte in dificultate beneficiaza de sprijin profesionist in cresterea si ingrijirea copiilor.

Valorie ASCIS

Responsabilitatea. Ajutam parintii sa faca alegeri responsabile pentru viitorul copiilor lor.

Educatia continua. Sprijinim parintii pentru a le oferi copiilor lor educatia necesara.

Unicitatea. Fiecare parinte este unic la fel cum fiecare copil este unic. Fiecare problema isi gaseste rezolvarea si abordarea potrivita.

Solidaritatea. Fiecare ajutor conteaza Implicam comunitatea in rezolvarea situatiei copiilor aflati in dificultate.

Donatii in bani: Mamele asistate in cadrul proiectelor asociatiei beneficiaza in baza contractelor de acordare de servicii sociale de sprijin financiar temporar pentru acoperirea nevoilor de baza ale copilului / familiei. Sprijinul este individualizat si reprezinta in functie de nevoile sociale constatate: o parte din chiria unei locuinte plata cresei sau gradinitei temporar pana cand mama isi gaseste un loc de munca plata unui curs de calificare profesionala alimente produse de igiena imbracaminte.

Perioada de acompaniere a mamelor este limitata in timp (3 luni – 1 an) acestea fiind incurajate sa se implice activ in solutionarea problemelor cu care se confrunta in vederea dobandirii autonomiei si independentei.

Persoane sustinute:

Persoanele care beneficiaza de suportul ACSIS sunt mame singure care se confrunta cu multiple dificultati: lipsa informatiilor cu privire la ingrijirea si educarea copilului lipsa sprijinului din partea partenerului si a familiei de origine/extinse dificultati de relationare cu copilul lipsa unui nivel de educatie care sa le asigure accesul pe piata fortei de munca astfel incat sa poata fi autonome din punct de vedere financiar dificultati in gasirea/mentinerea unei locuinte a unui loc de munca marginalizare.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: