Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia Sf Stelian

Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
B-dul Corneliu Coposu nr 3
Telefon:
0730003845
Persoana de contact:
Otilia Geavlete
E-mail:
otiliageavlete@yahoo.com
Site web:
www.sfstelian.org
http://www.facebook.com/v/172990259383632

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Sustinerea familiei
Alte domenii de activitate:

Persoane institutionalizate:
16

 

Servicii oferite:

Principalele obiective privind beneficiarii tin de:

-integrarea sociala a copiilor strazii

-prevenirea abandonului scolar si a institutionalizarii copiilor din familii sarace

-prevenirea institutionalizarii varstnicilor

-obtinerea autonomiei sociale a familiilor

-prevenirea si combaterea violentei familiale si a abuzului asupra copilului

-calificarea profesionala si reintegrarea in campul muncii pentru tinerii defavorizati

-dezinstitutionalizarea copiilor din centrele de plasament si oferirea de alternative familiale

Obiective strategice privind dezvoltarea organizationala: continuarea si dezvoltarea proiectelor existente; cresterea numarului de voluntari din organizatie prin perfectionarea sistemului de atragere si motivare a acestora; dezvoltarea de parteneriate durabile cu organizatii publice si private; cresterea vizibilitatii Asociatiei Sfantul Stelian in comunitate

Asociatia Sfantul Stelian a oferit pe parcursul anului 2011 un complex de servicii sociale unui numar de aproximativ 1500 de persoane defavorizate( copii, tineri, familii, batrani).

Aceste servicii sociale s-au concretizat in urmatoarele proiecte:

Titlul proiectului: Centrul de zi Steluta

Perioada de desfasurare: 1997-prezent

Parteneri în proiect: Feed the Children, FDSC, FRDS, UNICEF, Worldlerning, GRASP, MMFPS, Vodafone Romania .

Descrierea pe scurt a proiectului: Desfasurarea unui program educational complex atat pentru copii proveniti din familii numeroase afectate de pauperizare cat si pentru

copiii strazii, în vederea prevenţiei abandonului şcolar, a analfabetismului şi vagabondajului, a reintegrarii scolare. Programul se desfasoara zilnic de luni-vineri pentru un numar de 300 de copii. In program se include masa de pranz.

Titlul proiectului: Centrul de calificare profesională şi reintegrare socială

Perioada de desfasurare: 1999-prezent

Parteneri în proiect: : Evanghelishe Kirche Koln, Patriarhia Romana, Parohia Sfantul Silvestru

Descrierea pe scurt a proiectului: Proiectul ofera cursuri de pregătire în două meserii: frizerie/coafură şi croitorie, cu scopul prevenţiei şomajului în rândurile tinerilor defavorizaţi.

Recent, Asociatia Sfantul Stelian a inceput un parteneriat cu Scoala de arte si meserii nr.3 din Bucuresti, in vederea facilitarii insertiei tinerilor cu dizabilitati mentale pe piata fortei de munca. In acest sens, 12 copii elevi ai scolii respective desfasoara activitati suplimentare in cadrul centrului nostru, sub atenta indrumare a doua cadre didactice angajate ale partenerului nostru in proiect.

Obiectele aertizanale create de acesti copii au fost expuse cu ocazia Craciunului in cadrul unei expozitii gazduite de Senatul Romaniei.

Titlul proiectului: Centrul medico-social Sfântul Stelian

Perioada de desfasurare: 1999-prezent

Parteneri în proiect: Rotary Club Bochum, Parohia Sfantul Silvestru, IMEDICA, Patriarhia Romana, Parohia Sfantul Silvestru

Descrierea pe scurt a proiectului: Acces la asistenţă medicală gratuită persoanelor defavorizate aflate în evidenţa Asociaţiei Sfântul Stelian

Titlul proiectului: Centrul de servicii sociale

Perioada de desfasurare: 1994-prezent

Parteneri în proiect: MMFPS, Uniunea Europeana (program Phare-ACCES), Patriarhia Romana, Parohia Sfantul Silvestru, United Way, DGASPC sector 5.

Natura parteneriatului: finanţare

Descrierea pe scurt a proiectului: Oferirea de servicii complexe de asistenţă socială unui număr de aproximativ 500 de persoane defavorizate (copii, tineri dezavantajati, familii sarace, batrani).

Titlul proiectului: Cantina socială

Perioada de desfasurare: 1997-prezent

Parteneri în proiect: Fundatia Sirois, Feed the children, Patriarhia Romana, Parohia Sfantul Silvestru, MMFPS.

Descrierea pe scurt a proiectului: Oferirea de suport nutritional unui numar de 200 de persoane defavorizate

Titlul proiectului: Speranta pentru maine

Perioada de desfasurare: 2004-prezent

Parteneri de proiect: Stichting Kiderpostzegels Nederlands, Lions Club Bad/Ems, Vodafone Romania.

Descrierea pe scurt a proiectului: Complex rezidential de tip familial pentru copiii abandonati, cuprinzand trei casute familiale si o cladire administrativă, în comuna Greaca, jud. Giurgiu. In cadrul Centrului sunt atistati 21 de copii abandonati.

Titlul proiectului: De la teorie la practica-primul pas in construirea carierei

Perioada de desfasurare: 2009-2011

Finantator: Fondul Social European prin POSDRU 2007- 2013

Partener: Universitatea Bucuresti, facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Descrierea pe scurt a proiectului: 120 de studenti de la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala vor desfasura in cadrul Asociatiei Sfantul Stelian o practica de calitate, la standarde europene.

Titlul proiectului: Scoala Diversitatii, sectorul 5, promotor al educatiei incluzive si non discriminarii in socala

Perioada de desfasurare : 2010- prezent

Finantator : Fondul Social European prin POSDRU 2007- 2013

Partener: Scolile Generale nr. 2, 130, 132, 136

Descrierea pe scurt a proiectului: proiectul vizeaza crearea unei retele de parteneri intre ONG-uri educationale, scolile din sectorul 5, Inspectorat in vederea asigurarii unei educatii de calitate, prevenirii abandonului scolar si discriminarii copiilor din familii dezavantajate in scoala, promovarii multiculturalitatii si diversitatii.

 

Descrierea fundatiei

 
Asociatia “Sfantul Stelian” a fost creata in anul 1993 si acreditata de catre Stat prin MMFES pentru a furniza servicii sociale catre urmatoarele categorii defavorizate de populatie: copii ai strazii, copii abandonati si copii din familii sarace, tineri defavorizati, familii in risc sau situatie de excluziune sociala, batrani singuri si bolnavi.

Misiunea Asociatiei este reprezentata de imbunatatirea calitatii vietii categoriilor sociale defavorizate (copii, tineri, familii, varstnici) si integrarea lor sociala.

Viziunea care ghideaza proiectele Asociatiei este aceea a unei lumi fara excluziune sociala, in care oamenii sa fie solidari si responsabili in relatie unii cu altii.

Principalele obiective privind beneficiarii tin de:

-integrarea sociala a copiilor strazii

-prevenirea abandonului scolar si a institutionalizarii copiilor din familii sarace

-prevenirea institutionalizarii varstnicilor

-obtinerea autonomiei sociale a familiilor

-prevenirea si combaterea violentei familiale si a abuzului asupra copilului

-calificarea profesionala si reintegrarea in campul muncii pentru tinerii defavorizati

-dezinstitutionalizarea copiilor din centrele de plasament si oferirea de alternative familiale

Obiective strategice privind dezvoltarea organizationala: continuarea si dezvoltarea proiectelor existente; cresterea numarului de voluntari din organizatie prin perfectionarea sistemului de atragere si motivare a acestora; dezvoltarea de parteneriate durabile cu organizatii publice si private; cresterea vizibilitatii Asociatiei Sfantul Stelian in comunitate

Solicitantul a dezvoltat programe educationale pentru copii aflati in risc de excluziune socio-economica si etnica inca din 1997, la origini suportul educational fiind focalizat asupra copiilor strazii si asupra copiilor proveniti din familii sarace, majoritar rrome. In timp, in cadrul Centrului de zi din Bucuresti au fost initiate activitati din ce in ce mai complexe, diversificate, de la educatia non- formala, extracurriculara pana la grupuri de dezvoltare personala si grupuri de suport si educatie parentala.. Dat fiind ca factorii care genereaza parasirea timpurie a scolii la copiii dezavantajati sunt multipli si se intrepatrund, Asociata a inceput sa furnizeze servicii integrate care sa acopere cat mai multe dimensiuni ale calitatii vietii afectate de saracie si a intensificat colaborarile solicitantului cu scolile .

In prezent, oferim servicii sociale, psihologice, medicale si educationale unui numar de peste 700 beneficiari apartinand diverselor categorii dezavantajate (100 de copii ai strazii, 16 copii abandonati, 100 de copii din familii sarace, cu risc crescut de abandon scolar si familial, 70 de tineri defavorizati, 100 de familii afectate de saracie si excluziune sociala cu numar mare de membri, 100 de batrani singuri)

De-a lungul timpului, organizatia noastra a dezvoltat parteneriate si colaborari eficiente atat cu organizatii publice cat si cu organizatii din domeniul privat si nonprofit: UNICEF, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, FRDS, USAID prin GRASP si World learning, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Rompetrol, Vodafone, Primaria Municipiului Bucuresti, Directia pentru Protectia Copilului sector 4 si 5, Directia Invatamant si Relatii Comunitare sect.5, Asociatia OvidiuRom, Fundatia Pestalozzi, Asociatia Casa Deschisa, , scoli, inspectorate scolare, institutii de cultura (teatre, muzee, etc), etc

O serie intreaga de premii si distinctii dobandite recomanda asociatia noastra ca fiind un model de buna practica si de profesionalism in domeniul protectiei sociale:

-nominalizare la categoria servicii sociale pentru proiectul “Centrul de Servicii Sociale pentru Persoane Defavorizate” in cadrul Galei Societatii Civile-2002

-premiul pentru cel mai bun raport anual de activitate -2001

-mentiune speciala acordata de USAID, World Learning si Guvernul Romaniei pentru “Model de buna practica in protectia copilului in Romania”.-2003

-nominalizare pentru cel mai bun raport annual de activitate in anul 2004

- locul III la Gala Societatii Civile, anul 2010, pentru proiectul "Lumini si umbre" (proiect care imbina valorificarea talentului copiilor dezavantajati cu tehnici de art terapie)

- locul III la Gala Societatii Civile in anul 2011 pentru proiectul "Pe cont propriu", vizand dezvoltarea abilitatilor de viata independenta pentru copiii si tinerii din centre de plasament

- locul 10 in cadrul Galei Premiilor in Educatie realizate de Fundatia Dinu Patriciu, pentru sectiunea Cel mai bun ONG in domeniul educatiei

 

Comentarii:


oameni cu suflet
coemntarii
Ma numesc Gheorghe Lacramioara, sunt din Bucuresti si am 3 copii cu varsta cuprinsa intre: 2anisor si jumatate, 7 ani si, respectiv 9 ani.Va rog sa ma ajutati ca sunt in pragul disperarii. . Mentionez ca eu sunt singura salariata in casa, cu un venit de 800 ron pe luna si alocatiile copiilor. Din cauza neajunsurilor a trebuit sa incep serviciul si sa il las pe cel mic de o luna si jumatate acasa. Eu am salariu net de 800 ron si alocatiile copiilor. Ma puteti contacta la nr de tel 0765515403 .
Adaugat de: la data de 4-October-2012, 18:09
linie gri
 
bani de camin si cntina pentru 2 elevi sar
coemntarii
ma numesc vasiliu ioan din sat suhult com tansa jud iasi.sunt casatorit am 3 copii elevi 2 din ei sunt elevi la iasi.1.vasiliu petrisor colgiul negruzzi anul4 .2.vasiliu camelia lic. economic 3 iasi anul 3 .ultimul cpil este in cl. a 8 a.vasilu gh.deoarece sunt grav bolnav ,imobilizat la pat operat de hernie de disc de 7 ori ,bolnav de parkinson si inca 6 boli cronice,am ca venit 293 de lei handicap gr.fara insoitor.nu mai am cu ce plati cantin si caminul a celor2 copii de la iasi ,astfel fiind obligts l abandonez scoala.lunar le trbuie 1600 lei tel.0232.325.277
Adaugat de: Ioan58 la data de 10-February-2014, 7:00
linie gri
 

Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: medicamente haine mancare

 

Evenimente comunitate: