Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia PRO VITA pentru Nascuti si Nenascuti - Bucuresti

Evenimente (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
provitabucuresti

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
Str. Zmeica, nr. 12, sector 4
Telefon:
0728673673
Persoana de contact:
Bogdan Stanciu
E-mail:
provitabucuresti@yahoo.com
Site web:
www.provitabucuresti.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Asistenta mamei si a copilului
Alte domenii de activitate:

Persoane institutionalizate:
9 (direct), 35 (in parteneriat)

 

Servicii oferite:

1. CASA SOCIALĂ Valea Părului (Teleorman). Serviciu social destinat mamelor cu copii, aflate în dificultate și care intră în asistență până la rezolvarea situației lor sociale și materiale. Principala preocupare pentru acest sector este dezvoltarea armonioasă a copiilor, în perfectă stare de sănătate, ca și atenta supraveghere a mamelor, lehuzelor și gravidelor.

Centrul social „Sfinții Arhangheli” (administrat de PRO VITA Giurgiu, cu care colaboram) oferă asistență totală la peste 30 de persoane, mame cu copii sau gravide, unele dintre ele victime ale violenței familiale.

2. Programul de ASISTENTA, CONSILIERE DE SPECIALITATE SI SPRIJIN se adresează tinerelor în situații sociale dificile, care urmează să devină mame sau au devenit mame recent și își propune trei direcții principale de acțiune:

- linia moral-religioasă privind înțelegerea naturii umane, biologice și sociale a persoanei care urmează să se nască.

- linia socio-medicală, prin care viitoarele mame să cunoască evoluția normală a femeii gravide, problemele pe care le ridică nașterea, obligațiile morale ale mamei față de copilul său.

- linia juridică, axată pe explicarea și sprijinul în exercitarea drepturilor și obligațiilor legale ale mamei privind nașterea, creșterea și educarea copilului.

Activități incluse în program:

- Consilierea de specialitate în criza de sarcină. Serviciu gratuit și confidențial prin care se încearcă identificarea cauzelor care au provocat situația de criză și a soluțiilor pentru rezolvarea acesteia. Activitate preliminară.

- Grupul de sprijin pentru mame este destinat gravidelor care, în urma sprijinului psihologic, spiritual și material găsit la asociația noastră în momentul dificil al unei sarcini inițial nedorite, au decis să-și asume rolul de mamă. Activitate pre- și post-natală.

- Consiliere juridică privind drepturile mamei; acțiuni în instanță pentru stabilirea paternității, în cazul în care tatăl copilului sau familia extinsă refuză recunoașterea și sprijinirea mamei și a copilului. Activitate post-natală.

3. TERAPIE SI VINDECARE POST-AVORT (psihoterapie).

Programul pe care il propunem pentru terapia in Sindromul Post-Avort poarta numele generic „Calatoria” si este dezvoltat in parteneriat cu Asociatia CareConfidential din Marea Britanie. Este unicul program de psihoterapie ortodoxa din Romania. Detalii la www.rupetacerea.ro

4. PROGRAMUL EDUCATIONAL PENTRU TINERI VREAU SA AFLU urmareste educarea tinerilor din scoli si licee, pentru prevenirea sarcinilor nedorite, a promiscuitatii sexuale si pentru pregatirea in vederea vietii de familie. Partener: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

5. CENTRUL JURIDIC. Oferim asistenta juridica, consiliere, mediere si reprezentare in instanta in cazuri sociale dificile (violenta in familie, avort/dreptul la viata, criza de sarcina, recunoasterea paternitatii). Ne ghidam in aceasta activitate dupa principiul biblic „Deschide-ti gura pentru cel mut si pentru pricina tuturor celor parasiti. Judeca cu dreptate si apara pe cel sarac si pe cel nenorocit. (Proverbe Solomon 31:8-9).

6. ORGANIZAREA DE CONFERINTE, MANIFESTARI, MITINGURI PUBLICE si COLABORARE CU FACTORII DE DECIZIE pentru promovarea valorilor asociatiei.

 

Descrierea fundatiei

 
MISIUNEA PRO VITA

Sa apere si sa promoveze dreptul la viata al tuturor fiintelor umane, in special al copilului in dificultate, incepand cu conceptia si pana la moartea naturala, precum si sa promoveze valorile familiei si ale vocatiei parentale

OBIECTIVELE PRO VITA

Sa sprijine persoane in nevoie, in special copii cu situatii grele, pana la integrarea lor in societate. PRO-VITA considera ca toate fiintele care ii cer ajutorul sunt victime ale lipsei de afectiune, incredere, toleranta si au nevoie de mult timp, energie si devotiune pentru a fi reabilitate si reintegrate in societate. Idealul in conceptul Pro-Vita este mediul familial. De aceea se incearca pastrarea legaturii permanente cu familia biologica, pana la revenirea copilului in sanul acesteia.

TREI MOTIVE pentru care PRO VITA merita sa primeasca o donatie:

1. Pentru ca este un model unic in Romania de rezolvare a situatiei unor persoane grav dezavantajate social, un adevarat fenomen PRO-VITA, unde exercitiul generozitatii si tolerantei este contaminant.

2. Pentru ca propune abordarea problemelor legate de viata intima/sexualitate, viata de familie si criza de sarcina intr-un mod dovedit eficient, fara neplacerile si dramele care insotesc avortul si destramarea familiei.

3. Pentru ca furnizeaza expertiza si sprijin juridic complementare serviciilor sociale si psihologice, pentru a asigura normalizarea vietii beneficiarilor prin (re)integrarea si (re)intrarea lor in drepturile depline.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: Produse alimentare neperisabile, Produse de curatenie si igiena, Rechizite.

 

Evenimente comunitate: