Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia P.A.V.E.L.

Conferinta Nationala Actualitati in Oncologia Pediatrica – Asistenta Multidisciplinara a Copilului, editia a-II-a, 28 aprilie 2012

| 996 vizualizari

Cea mai importanta conferinta de oncologie pediatrica, având tema Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tânarului cu Cancer, a avut loc sâmbata, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel. Initiata de Asociatia P.A.V.E.L. si Sanatatea Press Group, în parteneriat cu Societatea Româna de Onco-Hematologie Pediatrica, manifestarea a adus în prim-plan situatia copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora în încercarea de a gasi solutii concrete atât pentru îmbunatatirea conditiilor celor bolnavi, cât si pentru preventia si diagnosticarea corecta a afectiunilor oncologice.

26 de speakeri au luat cuvântul în cadrul celei mai importante conferinte de oncologie pediatrica din România, ce a avut ca tema Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tânarului cu Cancer.

”În primul rând a fost o întâlnire reusita. Parca am ajuns sa ne cunoastem, profesionistii cu societatea civila, sa ne întelegem, sa putem purta un dialog deschis si cred ca am obtinut încredere unii în altii. Ajunsa la a doua editie, conferinta a oferit posibilitatea de a ne aseza la aceeasi masa pentru a discuta deschis problemele unui sector atât de delicat cum este oncologia pediatrica.

Societatea civila a devenit o forta si poate constitui un partener excelent pentru sistemul sanitar, în conditiile în care acest parteneriat este unul concertat si stabil”, a declarat prof.univ.dr. Maria-Despina Baghiu, presedintele Societatatii Române de Onco-Hematologie Pediatrica.

”Din pacate, tara noastra se confrunta cu mari probleme în ceea ce priveste oncologie pediatrica, pornind de la lipsa centrelor standardizate pentru tratament si a mijloacelor de diagnosticare corecta, pâna la lipsa medicamentelor. Toate acestea duc la scaderea sanselor de viata ale copiilor bolnavi de cancer. Ne dorim ca acest tip de conferinte sa continue si speram ca, prin efortul unit atât al medicilor, dar si al organizatiilor de pacienti, problemele care înca exista astazi în oncologia pediatrica sa se diminueze sau sa dispara”, a precizat Olga Cridland, presedintele Asociatiei P.A.V.E.L.

Subiectele dezbatute au vizat obiectivele strategiei nationale în oncologia pediatrica, adoptarea standardelor europene în oncopediatrie, analiza cauzelor de esec terapeutic în cancerul copilului, necesitatea registrului national de cancer, dotarea sectiilor de oncopediatrie, calitatea comunicarii dintre pacienti si medici, progrese recente în tratarea copilului cu leucemie, importanta diagnosticarii precoce a cancerului la copii, rolul alimentatiei în preventia cancerului, suportul acordat familiilor si pacientilor, rolul radiologiei în oncologia pediatrica, indicatii si limite în transplantul medular.

Pentru a reliefa importanta parteneriatelor institutiilor medicale cu organizatiile de pacienti, la manifestare au acceptat invitatia reprezentanti ai principalelor institute medicale cu sfera de activitate în oncopediatrie: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.univ.dr. Patriciu Achimas-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”I. Chiricuta” Cluj-Napoca, dr. Alina Tanase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

La evenimentul Conferinta Nationala Actualitati în Oncologia Pediatrica, editia a II-a au participat prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, presedintele Societatii Române de Hemato-Oncologie Pediatrica, conf.univ.dr. Monica Dragomir, sef Sectia de Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti, dr. Rodica Cosnarovici, sef Sectia Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic ”I. Chiricuta” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, medic oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii ”Louis Turcanu” Timisoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Pavel Chirila, directorul Hospice Sf. Irina Bucuresti, dr. Codruta Comsa, medic oncopediatru la Institutul Oncologic Bucuresti.

Asociatiile de pacienti au vobit despre proiectele pe care le deruleaza, planurile viitoare de interventie si masurile pe care doresc sa le adopte în favoarea beneficiarilor, copiii bolnavi de cancer si familiile acestora. De asemenea, evenimentul a facilitat schimbul de experienta dintre asistenti sociali, pedagogi si alti specialisti implicati în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Parteneri: Anadolu Hospital, Bristol-Myers Squibb, Strahlenzentrum Hamburg

Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro, ComunicateMedicale.ro.

Parteneri media: Explore Medicine TV, QBebe, Info-Sanatate, Informatia medicala, Ghid Cabinet, Medipedia, Medical Manager, MedicPentruTine.ro, Pagina Medicala, Doctori Online, Formare medicala, Media Kompass

Asociatia P.A.V.E.L. (http://www.asociatiapavel.ro si http://apeluriumanitare.wordpress.com) este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi de cancer din România, implicata direct in ajutorarea familiilor cu copii bolnavi de cancer din 1996.

Scopul Asociatiei P.A.V.E.L. este îmbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor acestora.

 

inapoi la evenimente

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.