Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia P.A.V.E.L.

Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
sos. Mihai Bravu 311-313 Bl. SB1 sc. 1 ap. 1 sector 3 cod 030309 Bucuresti
Telefon:
40 765 244 416; 40 21 311 2700; 40 21 344 2885; 0 800 800 421
Persoana de contact:
Olga Cridland
E-mail:
pavel_romania@yahoo.com
Site web:
http://www.asociatiapavel.ro
http://apeluriumanitare.wordpress.com

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Asistenta mamei si a copilului
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

- Casa Parintilor - cazarea gratuita a parintilor sositi din provincie cu copiii lor bolnavi la tratament în Bucuresti

- Servicii si activitati de terapie prin joc in cadrul proiectului Camere de joaca P.A.V.E.L. Initiat din 2002 la Spitalul Marie-Curie (cu o medie 85 unici beneficiari pe an) si in anul 2007 la Institutul Oncologic Bucuresti (cu o medie de 120 de beneficiari unici pe an).

- Servicii de asistenta si consiliere psiho-sociala si juridica servicii de informare - indrumare si sprijin material furnizate in cadrul Centrului de Resurse si Servicii Pavel (I.O.B. camera 116) pentru copii/tineri bolnavi de cancer si familiile acestora

- TelVerde cu numarul 0 800 800 421 linie telefonica disponibila gratuit numar la care pot fi oferite informatii copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer parintilor precum si publicului larg interesat

- In cadrul Centrului exista o baza de date cu informatii pentru serviciul Help-line o biblioteca cuprinzand carti si CD /DVD –uri utile pentru copii parinti si pentru profesionisti.

- Organizarea de evenimente pentru copiii bolnavi sau pentru supravietuitori (serbari la marile evenimente ale anului: Craciun Paste 1 iunie 15 februarie - Ziua Internationala a Copilului cu Cancer dar si zile de nastere ale copiilor excursii si tabere expozitii de desene si obiecte realizate de copiii si tinerii bolnavi etc.)

- Ajutorarea materiala si financiara a familiilor la solicitarea acestora si la recomandarea medicului. Astfel datorita intermedierii realizate de Asociatia P.A.V.E.L. mai multi copii au beneficiat de tratament operatie investigatii medicale sau transplant de maduva peste hotare. La fel cazurilor sociale se ofera ajutor material (in functie de posibilitatile organizatiei) prin cumpararea de alimente imbracaminte medicamente instrumente medicale (camere implantabile si catetere) peruci scaune cu roti etc.

In 2008 – 2010 peste 80 pacienti au fost sprijiniti in efectuarea investigatiilor medicale de tip RMN CT sau PET/CT investigatii medicale ce nu au mai fost asigurate de Casa de Asigurari de Sanatate. S-a creat un sistem de ajutorare in sistem de urgenta cu medicamente ce nu se gasesc in tara dar care sunt incluse in schemele de tratamemt pentru copiii bolnavi de cancer.

- Imbunatatirea conditiilor de la sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Institutul Oncologic Bucuresti Institutul Clinic Fundeni si Spitalul M. S. Curie prin obtinerea de donatii si sponsorizari.

- Publicarea de brosuri si pliante cu caracter informativ despre cancer drepturile pacientilor dieta si preventie;

- Crearea si amenajarea in curtea Institutului Oncologic ‘Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu’ din Bucuresti a unui spatiu de joaca si relaxare in aer liber cu pavilion banci si masute echipamente de joaca.

- Amenajarea unui spatiu in Institutul Oncologic (camera 115 la parter langa Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.) destinat activitatilor de suport psihoterapeutic spiritual educare si deconectare pentru copil / tanar si mama.

- Desfasurarea in perioada 1 iulie – 1 noiembrie 2010 a campaniei de conştientizare asupra semnelor şi simptomelor cancerului la copii care urmăreşte creşterea nivelului de receptare şi cunoaştere de către părinţi medici pediatri şi alţi specialişti din domeniul îngrijirii sănătăţii precum şi de către public în general a semnelor de avertizare şi simptomelor cancerului la copii în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii. Campania este posibilă datorită suportului primit de la UICC (Uniunea Internaţională Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

- Participari la campanii si concerte umanitare conferinte si alte actiuni in favoarea copiilor bolnavi de cancer; de exemplu participarea la strangere de fonduri alaturi de emisiunea Surprize Surprize in cadrul campaniei Pretuieste Viata din 2004-2005 in favoarea sectiilor de transplant de maduva din tara din Bucuresti Timisoara si Tg. Mures; de asemenea organizarea a doua concerte umanitare. Reprezentantii si membrii echipei au participat de-a lungul anilor la conferinte intalniri seminarii si traininguri nationale si internationale unde s-au facut schimb de experienta si legaturi utile cu alte organizatii la fel un puternic lobby pentru copiii bolnavi din Romania.

- Desfasurarea de campanii de promovare a unor copii care au nevoie de ajutorul comunitatii pentru a putea face operatii sau tratament la o clinica din strainatate sau in tara prin promovare media prin sustinere prin intermediul teledonului (Romtelecom) prin intermediul site-urilor: http://www.causes.com/causes/443209m=893cb735 http://www.facebook.com/ref=home#/profile.phpid=1641913301 si a blog-ului: http:apeluriumaintare.wordpress.com

- Activitati de advocacy in tara si strainatate pentru copiii si tinerii cu cancer militand pentru omologarea medicamentelor ce intra in tratamentul lor si nu se gasesc in tara dar si a imbunatatirii conditiilor de viata si de tratament; de exemplu reprezentarea la mitingul de protest al pacientilor cu cancer din primavara 2007 cand organizatiei a cerut Ministrului Sanatatii lista de revendicari pentru bolnavii de cancer si solutionarea lipsei medicamentelor ce intra in tratamentul pacientilor cu cancer care nu se gasesc in spitale si chiar in Romania. Participarea la conferinte nationale si internationale - unde reprezentantii Asociatiei PAVEL si supravietuitori de cancer au facut lobby sustinut in favoarea copiilor bolnavi de cancer din Romania au impartasit organizatiilor si autoritatilor informatii despre situatia copilului bonav de cancer din Romania au stabilit legaturi cu multe organizatii similare si specialisti in oncopediatrie militand pentru drepturile copiilor pacienti. Au avut un puternic suport din partea mass-mediei: Sanatatea TV Europa FM ziarul Adevarul ziarul Clic....

Din 2008 activitatile Asociatiei P.A.V.E.L. au fost acreditate.

 

Descrierea fundatiei

 
Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer leucemii si anemii grave inregistrata la 10 mai 1996.

A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral informational psihologic si material copiilor tinerilor bolnavi si acordarea de suport clinicilor de specialitate.

Cine suntem

Suntem un grup de parinti sau rude a unor copii tineri sau adulti care au fost (supravietuitori sau care au decedat) sau sunt bolnavi de cancer sau sustinatori ai acestor parinti si copii multi dintre noi voluntariind uneori de ani cu modestie in anonimat (personal) si cu tot sufletul pentru pentru copiii bolnavi si familiile lor; acest voluntariat a insemnat zeci si sute de ore de munca pentru realizarea diverselor programe si activitati desfasurate de-a lungul timpului a insemnat multe sacrificii personale (timp bani energie familie sau sanatate uneori..) ce nu se pot cuantifica sau cunoaste cu adevarat vre-odata Un grup ce si-a dorit si isi doreste schimbarea in bine a situatiei copiilor bolnavi a sectiilor de oncopediatrie din tara si care a dorit de la inceput ca exemplul lor sa fie urmat si sustinut si de alti oameni

Speram ca astfel sa puteti intelege ce au insemnat toti acesti ani cu bucurii si tristeti de nedescris alaturi de copii bolnavi si parinti dezamagiri dar si multe reusite; cat de indarjiti am fost in tot acest timp - in lupta pentru ceea ce ne-am propus pentru copii si parinti

Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer) UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului) ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer) EUROCHILD aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa) IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti) HOPE (Profesori de Spital - organizatia pedagogilor din Europa) si membru asociat al SIOPE (Societatea Internationala Europeana a Oncologilor Pediatri).

Aprecieri ale activitatii organizatiei:

- 4 decembrie 2008 Asociatia P.A.V.E.L a primit Premiul pentru cea mai implicatã asociatie de pacienti la Gala SãnãtateaTV;

- Prezentari diverse despre activitatea desfasurata de Asociatia P.A.V.E.L. in mass-media pe tot parcursul existentei organizatiei.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: Haine (in buna conditie) pentru copii si tineri materiale educative pentru copii si camerele de joaca jocuri si jucarii pentru copii si adolescenti fructe si alimente potrivite dietei bolnavilor cu cancer

 

Evenimente comunitate: