Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia M.A.M.E

Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
Piata Presei Libere, nr 1, Corp A2, Et. 3, Bucuresti, sector 1, cod postal: 013701
Telefon:
021.315.01.89
Persoana de contact:
Maria Culescu
E-mail:
maria.culescu@asociatiamame.com
Site web:
http://asociatiamame.com

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Programe de voluntariat
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Asociatia M.A.M.E. deruleaza urmatoarele activitati si servicii:

 Asistenta si consiliere medicala, program ce consta in: informarea pacientilor cu afectiuni grave cu privire la boala, tratamente si drepturi legale; medierea relatiilor cu clinicile din strainatate; sprijin si consultanta in cautarea de fonduri pentru plata interventiilor chirurgicale ce nu pot fi efectuate in Romania, plata medicamentelor cand acestea lipsesc din spitale si acoperirea altor nevoi a pacientilor, in functie de posibilitatile organizatiei;

 Psihoterapie si consiliere psihologica program ce consta in sesiuni de consiliere individuala si de grup, pentru copiii bolnavi si familiile acestora, servicii acordate gratis de specialisti in psihologie si psihoterapie, voluntari ai Asociatiei M.A.M.E.

 Ateliere de terapie prin arta si creatie - program ce consta in derularea unor activitati de creatie (origami, pictura, creatie bijuterii, modelaj, quilling) cu scopul de a reduce anxietatea si stresul ce insotesc boala si internarea in spital, la copiii diagnosticati cu afectiuni grave.

 Organizarea de evenimente pentru copiii cu afectiuni grave, internati in sectiile de pediatrie din Bucuresti, cu scopul de a distrage atentia de la boala, durere si tratament;

 Ajutorarea financiara si materiala a familiilor si copiilor care provin din medii sociale precare, in functie de posibilitatile organizatiei, oferind bani, articole de imbracaminte, alimente si medicamente la nevoie.

 

Descrierea fundatiei

 
ASOCIATIA M.A.M.E (Maternitate, Advocacy, Medicina, Educatie), este o organizatie nonprofit, fondata la data de 07 aprilie 2009, la initiativa Mariei Culescu, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer. A urmat în Romania, la Institutul Oncologic Fundeni, tratamentul specific bolii, dar pentru ca starea de sanatate nu se ameliora si boala avansa, a fost nevoita sa plece la o clinica din strainatate pentru a beneficia de o serie de sedinte Cyberknife.

Ajunsa acolo, a vazut diferenta dintre posibilitatile oferite pacientilor, de sistemul medical din strainatate fata de cel romanesc. S-a întors în tara cu dorinta de a schimba ceva în bine, însa constientizand faptul ca, fiind o singura persoana, nu va putea schimba atat de multe lucruri cate si-ar fi dorit, a decis sa înfiinteze un ONG, in cadrul careia a cooptat de-a lungul timpului, cat mai multe persoane care sa sustina, sa se implice si sa adere la proiectele initiate si derulate în cadrul asociatiei.

Obiectivele asociatiei

Asociatia M.A.M.E. a fost infiintata cu scopul de a sprijini activitatea medicala din Romania si pacientii diagnosticati cu afectiuni grave, in special copii si de a oferi servicii de ajutorare a copiilor si familiilor acestora, care provin din medii sociale defavorizate.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: