Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată

Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
AsociatiaTerapieComportamentala

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
Str Agricultori, nr 116A, Sector 2 , 030851 Bucuresti, Romania
Persoana de contact:
Anca Dumitrescu
E-mail:
anca.dumitrescu@atca.ro
Site web:
https://atca.ro/

 

Informatii despre fundatie

 

Descrierea fundatiei

 
Înființată în 2008, ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA din România.

Președintele asociației, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat ABA și, din anul 2015 ATCA este acreditată ca furnizor de servicii de formare continuă (ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție care acreditează practicienii ABA în lume. ATCA este singura instituție din România care oferă analiștilor comportamentali cursuri de formare continuă acreditate de BACB.

Astfel, expertiza și programele de colaborare cu universități și profesioniști din străinătate, a permis asociației să fie co-organizator al Conferinței Internaționale ABA la Bucuresti, eveniment acreditat la nivel internațional, incepand cu anul 2010.

ATCA a înființat două centre de terapie, unde 170 copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist sunt ajutați prin terapia recuperatorie ABA. Asociația noastră susține gratuit, din surse proprii, cursuri pentru cadre didactice și părinți din toată țara. În ultimii zece ani, ATCA a format peste 1000 de terapeuți, a oferit gratuit peste 1000 de ore de cursuri gratuite cadrelor didactice pentru integrarea copiilor cu dizabilități în școală și peste 1000 de ore de cursuri gratuite părinților cu copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist.

MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) evoluția copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau de spectru autist și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în îndrumarea și dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți.

Conștientizarea și asumarea responsabilității față de acești copii, a implicării la nivel de grupuri sociale în acceptarea și integrarea în comunități, sisteme de învățământ și meserii a acestor copii, sunt VALORILE care ne ghidează toate acțiunile și proiectele pe care le generăm în beneficiul unei societăți înalt funcționale din punct de vedere uman, comportamental și social.

În VIZIUNEA noastră, tulburarea comportamentală este un aspect din procesul natural al vieții, prin urmare este firesc să susținem prin acțiuni specializate și eforturi unanime, dezvoltarea sănătoasă a copiilor afectați.

Suntem responsabili pentru destinele copiilor cu autism, iar implicarea noastră este șansa lor unică la o viață echilibrată.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: