Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
autism-artadhd

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
str. Scarlat Nr. 12 Bucuresti sector 3
Telefon:
0749778050; 0727303960
Persoana de contact:
psiholog sanda gligu
E-mail:
adhd.autism@yahoo.com
Site web:
www.artadhd.baboom.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Fundatii
Domeniu principal de activitate:
Asistenta mamei si a copilului
Alte domenii de activitate:

Persoane institutionalizate:
40

 

Servicii oferite:

CENTRUL DE RECUPERARE TERAPEUTICA

AUTISM, ADHD, Retard Mintal sau alte TULBURARI DE DEZVOLTARE PSIHOLOGICA

1. Evaluare si diagnostic

2.Consiliere

3.Programe de recuperare terapeutica AUTISM, ADHD sau alte Tulburari de dezvoltare psihologica

4.Consiliere de familie

5.Grup suport pentru parinti

6.Cursuri de informare, formare pentru: parinti, cadre didactice, specialisti si voluntari

 

Descrierea fundatiei

 
Centrul de recuperare terapeutica “ARTADHD” vine in sprijinul copiilor cu tulburari de dezvoltare(Autism, Asperger, ADHD, ADD, ODD, sindromul RETT, Tulburare dezintegrativa de dezvoltare etc) dezvoltand programe de diagnostic si interventie terapeutica individualizata intensiva, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, artterapiee, meloterapie, terapie cu ajutorul animalelor.

Centrul detine cabinete dotate cu mobilier si materiale psiho-educative pe masura si problemelor copiilor speciali care intra in programul nostru de recuperare. Fiecrae copil are propriul program therapeutic construit de specialistii terapeuti pe nivelul de dezvoltare si potentialul de achizitii al fiecaruia iar coordonatorul centrului vegheaza la fiecare pas therapeutic. Periodic copilul este reevaluat astfel incat se poata fi evaluate evolutia sis a se faca analiza nivelului atins, nevoile noi aparute din progresul comportamental, de limbaj, socializare sau autoservire.

Centrul de recuperare “ARTADHD” vine in ajutorul copiilor si parintilor Autisti, ADHD sau cu alte Tulburari de dezvoltare cu un program de recuperare terapeutica intensiv.

PROGRAM TERAPEUTIC INTENSIV:

LUNI –VINERI 4-8ore/zi

1. DEZVOLATREA APTITUDINILOR DE SOCIALIZARE

Se organizeaza grupuri 2/5 copiii cu varsta psihologica, nivel de achizitii si recuperare apropiat unde se fac jocuri de initiere si intretinere socializare. Apoi copii sunt invatati regulile de convietuire sociala: sa seIn cadrul programului de socializare se foloseste si terpaia cu ajutorul animalelor care este dovedita stiintific ca dezvolta dorinta de socializare si starea de bine. Pgramul de socializare pleaca de la 1ora si ajunge pas cu pas la 2socializa 2/3ore. In programul de socializare sunt incluse si terapiile de dezvoltarea si comunicarea cu ajutorul artei(artterapia) picture, colajul, dramoterapa etc. unde copii invata sa-si exprime starile cu ajutorul desenului.

2. PROGRAM INDIVIDUAL DE TERAPIE COMPORTAMENTALA APLICATA (ABA)

Copil este ajutat cu terapia intensive de specialitate (ABA) timp de 2/4 ore sa achizitioneze notiunile cognitive(de intelegere) a mediului in care se dezvolta.

3. PROGRAM INDIVIDUAL SI DE GRUP DE TERAPIE COMUNICARE PECS

Copii ca nu detin posibilitati de achizitii de limbaj sunt invatati limbajul de comunicare PECS, astfel incat ei sa se poata descurca, sa poata devein indep[endenti, sa poata sa comunice starile, dorintele cu ajutorul imaginilor.

4. PROGRAM DE ACHIZITII SI CORECTII LIMBAJ- LOGOPEDIE

Copiii sunt ajutati de specialistii centrului sa dobandeasca limbajul de comunicare cu ajutorul cuvintelor iar acolo unde acesta a fost achizitionat defectuos se face interventia de corectie logopedica astfel incat copii sa aiba o comunicare ulterioara corecta. Fiecare copil are un program de cca ½-1ora de logopedie inclus in programul de recuperare intensive in functie de nevoile si potentialul propriu.

5. PROGRAM DE DEZVOLTARE SENZITIVA si DESENSIBILIZARI ALIMENTARE

Copii speciali au in general deformata perceptia senzitiva. Au probleme cu recunoastrea si perceptia texturilor. Specialistii cu ajutorul unor tehnici terapeutice specifice ajuta copilul special sa identifice si recunoasca cu simtul tactil diverse texture spre exemplu.

Recuperarea terapeutica se face cu specialist cu multi ani de experineta in domeniul psihoterapiei copilului si in speta a copilului special cum mai este numit copilul AUTIST, ADHD, sau cu alte Tulburari de dezvoltare psihologica.

In Centrul de recuperare terapeutica “ARTADHD” suntem preocupati de progresul copiilor nostri pe toate planurile: cognitiv, de socializare, de limbaj, emotional, autoservire, de motricitate fina si grosiera. Investim timp de calitate, energie si professionalism pe toate planurile cu scopul de a oferi cele mai bune modele de recuperare pentru copii i nostril si familiile lor.

CENTRUL DE RECUPERARE TERAPEUTICA AUTISM; ADHD;

sau alte TULBURARI DE DEZVOLTARE “ARTADHD”

OFERA URMATOARELE TIPURI DE SERVICII:

- Evaluarea si diagnosticarea copilului

- Recuperare terapeutica (terapie comportamentala aplicata(ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, artterapie, ludoterapie, recuperare terapeutica ADHD ; ADD; ODD metoda Dophner, terapie cognitive-comportamentala). Interventia terapeutica se poate face in cadrul centrului sau la domiciliu

-Cursuri psiho-educative, educatie nonformala-alternativa educationala pentru copii speciali care nu sunt incadrati in invatamantul de masa

- Logopedie (achizitii si corectie limbaj)

- Informarea, consilierea si formarea familei speciale. Grup de suport pentru parinti.

- Cursuri de informare, formare si work-shopuri pentru parinti, specialisti in domeniu, cadre didactice, voluntary

-Coordonare si monitorizare sedinte terapeutice la domiciliu

Copiii beneficiaza in Centru de recuperare terapeutica “ARTADHD” de terapii specific care sa le ridice nivelul de achizitii la toate nivelele afectate(cognitive, comportaemntal, social, de limbaj si/sau autoservire ) de una din tulburarile de dezvoltare in care se incadreaza. Principalele terapii abordate in centru sunt: terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) pentru intelegerea si folosirea pe masura intelegii a mediului de dezvoltare, PECS (Picture Exchange Communication System) pentru dezvoltarea comunicarii, LOGOPEDIE, ARTTERAPIE, LUDOTERAPIE sau memetode hibride concepute de specialist pe structura si nivelul de abordare a fiecarui copil. Toate terapiile au aceleasi obiective, cresterea nivelului de intelegere, comunicare socializare si autiservire dar obiectivele sunt abordate individual prin pasi mici si siguri. Programele de recuperare terapeutica au fise de lucru zilnice impartite pe grupe de achizitii si fiecare terapeut noteaza permanent rezultatele terapeutice obtinute in cadrul sedintei astfel incat la orice ora se stie nivelul evolutiv al fiecarui copil si se pot adduce imbunatatiri permanente in functie de rezultate. Centrul este dotat cu materiale terapeutice specifice pentru fiecare grupa de dezvoltare psihologica: fise de lucru personalizate, materiele PECS, carti si caiete de invatare nonformala, jucarii terapeutice, jucarii psiho-educative, materiale necesare artterapiei ( culori, acuarele, pensuli, hartii, etc) care sa faca progresul mai facil, frumos si de calitate.

Evaluarile psihologice atat cele initiale cat si cele periodice sunt facute de echipa de specialist (terapeuti, psihopedagogi, coordonator) si acestia impreuna cu parintii stabilesc programele terapeutice individualizate pe nevoile si potentialul fiecarui copil. Obiectivele stabilite se refera la abilitati ce trebuiesc achizitionate si intarite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire, cognitiv, joc si socializare etc), cat si la comportamente si stereotipii ce trebuiesc inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente opozante, de violent sau autoviolenta, neadecvate etc).

Misiunea noastra este aceea de a-i face pe copii sa se dezvolte sau recupereze maxim pe nivelul potentialului , sa le redam copiilor autistic capacitatea de a intelege, comunica cu ajutorul limbajului verbal si nonverbal, de a socialliza, de a-si face prieteni , de a putea mai apoi fi inclusi in invatamantul de masa iar copiilor cu ADHD sa le redea cu ajutorul terapiilor posibilitatea de a-si manageria comportamentele, de a-si corecta atentia si impulsiviatea astfel incat sa nu mai fie etichetati si marginalizati fiind pastrandu-si locul in familie, scoala si societate reducand riscul abandonului scolar, a delivventei juvenile sau a oricarui comportament antisocial.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: scaune pentru sala de receptie, fotolii si canapea pentru cabinetul de consiliere parinti, aer conditionat

 

Evenimente comunitate: