Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM

 

Administrator pagina:
AITA

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

AITA sustine copiii cu autism

| 1119 vizualizari

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in ianuare 2009, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora.

La AITA suntem dedicati copiilor iar promisiunea noastra este sa oferim servicii de cea mai inalta calitate. Copilul cu autism primeste la noi un program individualizat de interventie special creat astfel incat sa-i poata atinge toate nevoile de dezvoltare.

Viziunea A.I.T.A. este o lume in care toate drepturile copiilor cu autism sunt respectate;

- O lume care constientizeaza importanta primirii si integrarii copilului cu autism in societate;

- O lume in care diagnosticul de autism nu este privit ca o fatalitate, intelegandu-se importanta interventiei timpurii si a imbunatatirilor in planul comunicarii si limbajului, al socializarii, al comportamentelor, pe care aceasta le poate aduce;

- O lume in care oamenii stiu ca autismul nu „se ia” si ca persoanele cu autism au nevoie la fel de mult ca oricine de iubire, de intelegere, de incurajari, de apartententa la un grup si de educatie.

Misiunea noastra este de a-i ajuta pe copiii cu autism si cu alte tulburari de dezvoltare sa-si descopere si sa-si utilizeze potentialul la cel mai inalt nivel, oferindu-le programe de interventie terapeutica personalizate, create de catre unii din cei mai buni specialisti din tara.

Valorile dupa care ne ghidam:

Incredere

Avem incredere in potentialul copiilor cu autism, avem incredere ca ei vor putea, cu ajutorul interventiei timpurii si cu sprijinul familiei, sa inceapa sa comunice, ca isi vor exprima nevoile, ca vor renunta la multe din comportamentele agresive sau neadecvate, ca vor achizitiona cunostinte in conformitate cu varsta lor. De asemenea avem incredere in noi ca echipa si in fiecare membru sau voluntar al A.I.T.A. ca isi va indeplini sarcinile cu dedicatie si profesionalism.

Profesionalism

Toti oamenii care constituie A.I.T.A., fie ei terapeuti sau voluntari, sunt caracterizati de profesionalism. Cu totii au studii in domeniul psihologiei si fiecare isi indeplineste sarcinile cu seriozitate si responsabilitate, de la efectuarea traducerilor sau impartirea de pliante, pana la terapia cu copiii in cabinet si gandirea si implementarea de proiecte.

Daruire

Credem ca aproape oricine poate studia si implementa tehnicile de terapie comportamentala aplicata (ABA), dar stim ca nu oricine poate lucra cu copiii cu autism. Este nevoie de daruire, de o chemare launtrica catre aceasta meserie, doar asa se poate crea relatia autentica intre terapeut si copil, relatie care in sine este un factor sanogen pentru copil.

Vitalitate

Lucrul cu copiii cu autism solicita multe resurse, vitalitatea persoanelor care efectueaza interventia este o conditie pentru obinerea unor rezultate cat mai bune. Terapeutii si voluntarii nostri sunt activi, dispusi sa sarbatoreasca intr-un mod special fiecare reusita a copilului, laudandu-l si aplaudandu-l, au energia si creativitatea necesare de a gasi mereu noi modalitati de a motiva copilul si de a-l implica in activitate.

Crestere

Asociatia noastra isi propune in primul rand sa ajute copiii cu autism sa creasca frumos, astfel incat diferenta dintre ei si copiii fara aceasta tulburare sa fie cat mai putin vizibila. Apoi, ne propunem sa crestem ca asociatie de la an la an: sa ne extindem echipa, sa marim numarul de persoane care beneficiaza de serviciile noastre, sa formam cat mai multi specialisti in domeniul interventiei in autism si sa crestem nivelul de constientizare al comunitatii privitor la problematica autismului.

 

inapoi la articole

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.