Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIATIA CARP OMENIA

 

Administrator pagina:
Fara administrator

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

Seniorii Ecologisti descopera Bucurestiul de sub gunoaie, iar gunoiul devine arta

| 230 vizualizari

Traim intr-o lume scufundata in gunoaie, in resturi si deseuri menajere, intr-o lume in care oamenii sunt atat de centrati pe propriile persoane si probleme, incat nu mai au dispozitia si timpul de a-si indrepta atentia catre o problema care ne afecteaza mai mult decat credem: poluarea. Peste tot unde privim cu ochii, in orice colt de tara, in orice zona de agrement in care ne petrecem timpul liber, in orice mediu natural in care ajungem este imposibil sa nu ne lovim/impiedicam de gramezi, gramajoare sau munti de gunoaie (ambalaje, hartii, peturi, doze si conserve de aluminiu) aruncate in mod voit de mana omului. Aruncam in nestire gunoaie, aruncam impulsiv fara sa ne gandim la viitorul Planetei, fara sa ne gandim ca si urmasii nostri vor avea nevoie de pamant si aer curat pentru a supravietui. Banala punga de plastic (pe care o interceptam la tot pasul) a fost declarata de Cartea Recordurilor cel mai des intalnit produs din lume: aceasta a reusit sa escaladeze Muntele Everest, iar dupa o partida de inot de mii de kilometri si-a gasit odihna pe fundul Oceanului Pacific.

Cresterea alarmanta a nivelului poluarii a dus la aparitia unei noi nevoi, si anume: nevoia de ecologizare. Prin ecologizare se intelege suma de actiuni ce se aplica in toate situatiile referitoare la poluare: colectarea deseurilor din anumite locatii, curatarea platformelor de orice fel, decontaminarea unui teren, decontaminarea unei cladiri…etc. Acestei nevoi de ecologizare incearca sa ii vina in intampinare si grupul de Seniori Ecologisti, care functioneaza in cadrul Centrului de Zi al Asociatiei C.A.R.P. “Omenia” si care are ca principala activitate colectarea de deseuri. Grupul de bunici militeaza pentru un mediu curat si se deplaseaza, echipati corespunzator (cu sepci, sorturi, manusi si saci de gunoi) in diverse zone de agrement (parcuri, spatii verzi) din Bucuresti (preponderent sectorul 5) pentru a le curata de resturile menajere aruncate de locuitorii capitalei. In urma pensionarilor ramane un Bucuresti imbunatatit vizual, mai usor de suportat, mai usor de iubit.

O alta componenta importanta a activitatii de ecologizare din cadrul Asociatiei o reprezinta colectarea selectiva a deseurilor, ce se realizeaza la sediul Centrului de Zi, unde membrii cu spirit “verde” si dorinta de a proteja natura aduna deseurile ce pot fi reciclate sau valorificate in moduri nebanuite – peturi, doze de aluminiu, borcane, reviste..etc. Dupa o selectie riguroasa a produselor colectate, cele mai bune si promitatoare materiale trec sub comanda Cercului de Creatie, unde bunicii cu spirit artistic le transforma in obiecte decorative si accesorii diverse. Astfel, prin multa dibacie si rabdare, borcanele se transforma in vaze pentru flori, ziarele in coliere, revistele in posete si portofele de dama, iar peturile imbraca forma unor decoratiuni de sezon (pinguini si oameni de zapada, suporturi de oua sau cosuri decorative).

Asadar, prin vointa si determinare membrii Asociatiei imbina utilul cu placutul, reusind sa transorme raul in bine si uratul in frumos, lasand in urma doar CURATENIE.

Andreea Stefan, Asistent social

 

inapoi la articole

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.