Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

ASOCIAŢIA A.B.C.D.-ASOCIAŢIA ÎN BENEFICIUL COPIILOR CU DIZABILITĂŢI

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
corinaene

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bucuresti
Adresa:
Aleea Măgura Vulturului nr. 9
Telefon:
0745806135
Persoana de contact:
Corina Ene
E-mail:
corina.maria.ene@gmail.com
Site web:
www.asociatiaabcd.ro

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Programe pentru copii si tineri
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

informarea şi orientarea părinţilor copiilor cu nevoi speciale; consiliere psihologică şi sprijin financiar/material pentru familiile care au copii cu nevoi speciale şi sunt cuprinşi în programe de recuperare globală, precum şi monitorizarea evoluţiei fiecărui caz selectat şi susţinut financiar; asigurarea de terapii specifice de compensare clasice şi complementare sau alternative pentru copiii cu nevoi speciale; organizarea de evenimente culturale şi artistice, realizarea şi editarea de publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice şi alte materiale informative în format electronic şi tipărit etc.

 

Descrierea fundatiei

 
Asociaţia „A.B.C.D.” – Asociaţia în Beneficiul Copiilor cu Dizabilităţi este o organizație fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, apolitică şi fără afilieri religioase, înfiinţată în baza încheierii civile nr. 10175/302/13.06.2013 a Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, modificată conform încheierii din data de 04.02.2016 pronunţată în dosarul nr. 946/302/2016 al Judecătoriei Sectorului 5.

Asociaţia este formată părinţi ai unor copii cu nevoi speciale (permanente sau temporare) generate în principal de sindroame genetice şi afecţiuni neuro-motorii, profesionişti din diferite domenii, psihologi, terapeuţi şi susţinători voluntari, toţi oameni cu suflet şi dedicare, al căror scop este de a acţiona pentru îmbunătăţirea vieţii acestor copii şi a familiilor lor şi de a le creşte şansele de integrare în comunitate.

Asociaţia are ca obiect principal de activitate sprijinirea financiară, materială şi psihologică a familiilor care au copiii cu nevoi speciale permanente sau temporare, în vederea creşterii şanselor de integrare în şcoală şi/sau comunitate, dezvoltarea dialogului social şi implementarea de măsuri privind incluziunea socială pentru reducerea disparităţilor din societate.

Deoarece copiii cu nevoi speciale necesită de regulă intervenţia prin mai multe tipuri de terapii (kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, terapie ABA, terapie ocupaţională, terapie cu animale etc.), iar fiecare specialist se ocupă doar de o anumită parte din programul individual necesar recuperării, tot părinţilor le revine sarcina de a armoniza şi a acoperi financiar aceste intervenţii. Acest mod de abordare trebuie cu siguranţă schimbat

De aceea, pe tot parcursul activităţii noastre, am încercat să creăm un pol de comunicare şi colaborare între familiile copiilor cu nevoi speciale şi specialiştii care îi pot ajuta. Acest lucru implică programe de recuperare cu abordare conjugată la nivelul unei echipe interdisciplinare, echipă pe care am reuşit să o formăm cu eforturi deosebite.

Pentru că informarea individuală şi aportul specialiştilor sunt esenţiale mai cu seamă dacă intervin la vârste mici, asociaţia noastră încearcă să faciliteze accesul la terapii al acestor copii, cărora le lipseşte practic bagajul instinctiv al unui copil sănătos, fiind nevoiţi să înveţe orice gest, sunet sau comportament prin mii de repetiţii, până se creează un automatism, şi nu un reflex.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: