Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Pro Homini

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
ganciarov

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
gvoichita, Dynutzza, evelina si inca 8


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Braila
Adresa:
str. Caraiman, nr 4
Telefon:
0744499997
Persoana de contact:
Liliana Caruz
E-mail:
pro_homini@yahoo.com
Site web:
www.prohomini.org

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Fundatii
Domeniu principal de activitate:
Ajutorarea persoanelor fara adapost
Alte domenii de activitate:

 

Servicii oferite:

Socializare si petrecere a timpului liber pentru persoane varstnice;

Socializare si petrecere a timpului liber pentru copii

 

Descrierea fundatiei

 
Misiunea fundatiei este aceea de a asigura beneficiarilor un cadru corespunzator de manifestare, de a stabili raporturi bune cu persoanele varstnice si copiii,de a rezolva problemele sociale si interumane,de a informa permanent comunitatea si de a evidentia reusitele .

Obiective

 Furnizarea de servicii sociale gratuite prin „Centrul de zi pentru varstnici”

 Sensibilizarea comunitatii in ceea ce priveste problema copiilor ai caror parinţi sunt plecati in strainatate

 Prevenirea delincventei juvenile

 Sustinerea materiala a elevilor sau studentilor foarte buni aflati in risc social

 Sprijin financiar pentru persoane cu boli incurabile

 Dezvoltarea capacităţii organizaţionale a centrului

Programe

O societate are , fara indoiala, copiii, adolescentii, adultii si varstnicii pe care ii merita. Daca am „tricota ”o lume mai buna Daca am aseza in varful piramidei activitatilor de voluntariat pe cele intergenerationale Daca am exploata la maximum experienta varstei a treia si inocenta copilariei Am gasi o cale de mijloc Calea prin care cultura si traditia nu s-ar pierde Credem ca da. Prin acest suflu nou de viata dat de intalnirile intergenerationale bariera generatiilor nu mai este o bariera. Tinerii nu se mai tem de lumea celor varstnici si seniorii sunt emotionati de aceste intalniri. Elevii invata despre maturitate de la varstnici, se bucura sa le asculte povestile pe care « mamaitele » le spun cu multa emotie. Si mamaitele profita enorm de aceste momente extraordinare care le induc sentimentul unei familii proprii. Copiii nu au nevoie sa-si pregateasca o activitate. Simpla lor spontaneitate, intrebarile, interpretarea unui cantec, sunt un balsam pentru sufletul varstnicilor defavorizati si ii fac sa uite, chiar si pentru cateva ore, grijile si durerile lor.

Activitati

Fundatia a oferit gratuit asistenta unui grup de 20 de varstnici din Municipiul Braila in cadrul „Centrului de zi pentru batrani.” Acestia sunt persoane care si-au incetat activitatea, au venituri lunare mici si nu sunt sprijinite de altcineva din familie. Lor li s-a oferit ocazia de a se resocializa, de a se simti utile intr-o ambianta placuta.

Activitatile sunt: socializare tip „club” – discutii pe teme de interes din domenii diverse literatura, politica, muzica, actualitati, menite sa constituie o „gimnastica” pentru minte, se bucura de prezenta unor invitati medici, preoti, scriitori, artisti, se organizeaza evenimente cu prilejul unor ocazii deosebite gen zile de nastere, ziua internatională a varstnicului, Craciun,Paste

Terapia ocupationala consta in confectii, modelaje, colorarea artistica a materialelor textile (foarte apreciate în cadrul tombolelor si licitatiilor organizate de fundatie)tricotaj, crosetat , auditie muzicala, jocuri de societate, toate beneficiind de atentia beneficiarilor. O parte dintre obiectele executate de beneficiari au fost vandute la licitatie in cadrul „Balului martisorului” sporind astfel incasarile acestui eveniment devenit o traditie a orasului nostru dar au fost si valorificate la ONG Fest 2009 .

Asistatele pot face gimnastica de intretinere, usoara, pe aparatele de gimnastica sau pot juca tenis de masa in sala special amenajata. Monitorizarea functiilor vitale, Tensiune, puls, greutate, se face saptamanal sau la cerere.

In afara gustarii pe care o primesc la sosire, la orele 9 00, asistatele primesc in fiecare zi o masa calda alcatuita de doua feluri de mancare si desert procurate printr-o firma de catering.

Veghem ca aceste persoane sa nu traiasca singure momentele de sarbatoare caci in astfel de momente singuratatea este cea mai cruda.

Varstnicii sunt incurajati sa aiba initiative in ceea ce priveste alte activitati în cadrul centrului si se implica în concretizarea acestora , participa la editarea ziarului „Pro Homine”.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

 

Evenimente comunitate: