Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Lumina

Evenimente (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
neacsu

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook

Si tu poti ajuta!

| 453 vizualizari

Autorizatie:254/13.05.1997

C.I.F : 9598804

Sediul : str.Danubiului nr.5

Telefon :0239 / 613928

Stimate partener,

Cu ingaduinta dumneavoastra dorim sa va supunem atentiei propunerea de a va alatura proiectelor noastre destinate tinerilor proveniti din centrele de plasament si persoanelor varstnice cu situatie materiala precara.

Fondata in anul 1997 de reprezentantii Consiliului Local al Municipiului Braila si Asociatia Umanitara Romano Helvetica ,Fundatia ,,LUMINA,, a luat fiinta pentru a se implica in rezolvarea problemelor sociale existente la nivelul municipiului Braila.

Fundatia ,,LUMINA,,Braila a identificat si alte nevoi ale comunitatii si grupurile tinta,motiv pentru care a implementat urmatoarele proiecte:

1. Menaj la domiciliu pentru persoane varstnice cu situatie materiala si familiala precara

2. Centru de gazduire temporara a tinerilor din centre de plasament

Din cauza situatiei economice generale si Fundatia ,,LUMINA,, a avut de suferit,motiv pentru care a fost nevoita sa-si restranga activitatea.

Veniturile fundatiei provin din subventia acordata de Consiliul Local Municipal Braila prin Directia de Asistenta Sociala si dintr-o contributie a beneficiarilor ,acestea nefiind suficiente pentru derularea acestor proiecte.

Pentru reusita acestor proiecte avem nevoie de intelegerea si sprijinul dumneavoastra financiar ,Am fi bucurosi si recunoscatori daca ati veni in intampinarea acestei solicitari.

Codul Fiscal vă permite acest lucru, iar donaţia dumneavoastră nu vă costă nimic.

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat ,sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3‰ din cifra de afaceri;

b) 20% din impozitul pe profit datorat

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Fundatia ,,LUMINA,,

Cheltuielile sunt deductibile, deci pentru companie ,COSTURILE SUNT ZERO .

Exemplu:

O societate realizează profit de 100.000 lei

Impozitul pe profit datorat statului: 100.000*16/100=16.000 lei

20% din impozitul pe profit datorat: 16.000*20%=3.200 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din cifra de afacere şi 20% din impozit)

Direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Fundatia ,,LUMINA,, prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Doar împreună putem face mai mult pentru viaţa tinerilor, proveniţi din centrele de plasament cu si fara handicap si a varstnicilor aflati in dificultate.

Sustineti dezvoltarea tinerilor si ingrijirea persoanelor varstnice,fiind cu numele dumneavoastra alaturi de Fundatia ,,LUMINA,,!

Va multumim si va stam la dispozitie cu orice informatii la :

Telefon : 0239 /613928

E-mail: fundatialumina@yahoo.com

Director executiv

Neacsu Carmen

 

inapoi la campanii

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.