Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Fundatia Progress

Evenimente (0)
Campanii (0)
Comunicate de presa (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
ramonas

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma
imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bistrita Nasaud
Adresa:
Bistrita Str. 1 Decembrie, Bl. 3, Sc.A, Ap. 5, judeţul Bistrita-Nasaud
Persoana de contact:
Camelia Crisan
E-mail:
fundatiaprogress@yahoo.co.uk
Site web:
www.progressfoundation.ro

 

Informatii despre fundatie

 

Descrierea fundatiei

 
Înființată în 2002 în Bistrița, Fundația Progress este o organizație neguvernamentală ce pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-)incluziunii, dezvoltării comunitare și voluntariatului pe care le scalează apoi, la nivel național drept bune practici, inovatoare și de impact. În centrul abordării privind dezvoltarea stau bibliotecile județene și locale ca hub-uri de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovare socială; instituții fundamentale pentru a ajunge la aproape orice grup social și/sau comunitate, în special la cele marginale.

În cei 12 ani de activitate, Fundația Progress a implementat proiecte care s-au axat pe consolidarea capacității locale, alfabetizarea digitală și inovarea socială, permițând astfel membrilor grupurilor de risc (romii, tineri marginalizați, persoane în vârstă etc.) să-și dezvolte noi competențe, să se integreze pe piața forței de muncă și să devină membri activi în comunitățile lor.

În timp, Fundația Progress a fost recunoscută ca promotor al incluziunii sociale a comunității rome, iar proiectul de dezvoltare comunitară implementat la Bărbulești (județul Ialomița) a fost declarat de către UNICEFF drept cea mai bună practică în România.

Din 2002 până în 2007, Fundația Progress a fost un partener privilegiat în cadrul programului european al organizației The Prince’s Trust (cea mai mare organizație filantropică de tineri din Marea Britanie) și a beneficiat de numeroase granturi de la donatorii principali: UE (PHARE, Grundtvig), DFID, USAID - World Learning , Fundația Europeană pentru Tineret sau fonduri private.

Viziunea Fundației Progress este că small is beautiful, ceea ce înseamnă că activitățile sau intervențiile punctuale pot avea un mare impact asupra oamenilor și a comunităților. De aceea motto-ul programelor fundației este: „Small steps, giant leaps” (Prin pași mici, salturi uriașe).

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 

Evenimente comunitate: